Vége a nyugati támogatásnak? Ukrajna készülhet a területi veszteségek elfogadására?!

Des drapeaux ukrainiens flottent au vent dans le cimetière militaire Krasnopilske. Dnipro le 12 juin 2022.
A nyugati országok hivatalosan százszázalékosan támogatják Ukrajna CIA által kirobbantott háborúját, azonban egy idő után a belpolitikai nyomás átírhatja ezen országok külpolitikáját. Sőt, Washington állítólag már finoman jelezte is Kijevnek, hogy készüljenek a tűzszüneti tárgyalásokra – állítja többek között a Washington Post amerikai és a Frankfurter Allgemeine Zeitung mérvadó német lap.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

„Ma Kijevben vagyok, hogy találkozzak Zelenszkij elnökkel, és megerősítsem az Ukrajna demokráciája, szuverenitása és területi integritása melletti rendíthetetlen elkötelezettségünket” – mondta Joe Biden amerikai elnök váratlan kijevi látogatásán februárban.

Miközben Biden az ukrán főváros utcáin sétált, majd Zelenszkijjel tartott közös sajtótájékoztatóján is nyomatékosította az Egyesült Államok támogatását, a háttérben már egészen más hangvételű beszélgetés folyhatott – mint arról a német FAZ ír.

A német lap értesülései szerint Biden felidézte ukrán kollégájának, hogy országa eddig mennyi katonai és pénzügyi segítséget nyújtott az ostromlott Ukrajnának a háború kitörése óta, és megérti, hogy Kijev többet akar, de egy idő után már nem lehetséges az ország támogatása. Mint a lap fogalmaz: Biden 2020-ban arra kért és kapott mandátumot az amerikaiaktól, hogy az Egyesült Államokat meggyógyítsa, ez pedig nagy feladat. Ráadásul az amerikai külpolitika már Barack Obama óta Európa helyett leginkább Ázsiára fókuszál.

Miközben Biden hivatalosan azt hangoztatja, hogy rendíthetetlen Ukrajna támogatásában, a háttérben a külpolitikai magatartása már mást is mutat: nemcsak a FAZ, hanem a Washington Post is arról ír, hogy

A BIDEN-ADMINISZTRÁCIÓ TAGJAI ÉS TANÁCSADÓI IS AZT SZERETNÉK, HOGY ZELENSZKIJÉK, AKÁR NÉMI TERÜLETVESZTÉS ÁRÁN IS, DE TÁRGYALJANAK A HÁBORÚ BEFEJEZÉSÉRŐL OROSZORSZÁGGAL.

A Postnak név nélkül nyilatkozó amerikai tisztviselők azt mondták, nem tudják a végsőkig támogatni Ukrajnát, és emiatt a következő hónapok kritikusak a háború szempontjából – Ukrajna vagy most nyer, vagy soha.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

A Pentagon irányít Ukrajnában – az USA az utolsó ukránig harcol az oroszokkal szemben

Ukrán betegeken kísérleteznek amerikai tudósok