Ukrajna nyugati szövetségeseinek az elvárása, hogy nyitás történjen az LMBTQP-mozgalmak irányába

Törvényben rögzítenék Ukrajnában a homoszexuális házasságot. Miközben Ukrajna keleti területein ropognak a fegyverek, Kijevben törvénytervezetet fogadtak el az LMBTQP jogok kiszélesítéséről. A javaslat kidolgozója a Holosz, magyarul Hang nevű párt, amit egyébként sokan Soros György érdekszférájába sorolnak Ukrajnában. Miközben Ukrajnában hevesen támogatják az LMBTQP-lobbit addig ezzel szemben Oroszország korlátozó döntéseket hoz ellene.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ukrajnában törvénytervezet született az egyneműek élettársi viszonyáról. A javaslat kidolgozója a Holosz, magyarul Hang nevű párt, amit egyébként sokan Soros György érdekszférájába sorolnak Ukrajnában.

A párt képviselője, Inna Szovszun a háttérmagyarázatában azt mondta, hogy Ukrajna nyugati szövetségeseinek az elvárása, hogy nyitás történjen az LMBTQ-mozgalmak irányába, és azonos jogokat biztosítsanak a társadalom valamennyi rétege számára.

Hozzátette, nagyon sok beszélgetést folytatott olyan LMBTQP-aktivistákkal, akik jelenleg a frontvonalban szolgálnak vagy a hadsereg kötelékébe tartoznak, és ezt a kérést fogalmazták meg. Inna Szovszun úgy gondolja, az ukrán társadalom is befogadó lesz.

Kifejtette, nagyon bízik benne, hogy az orosz–ukrán háború hatására az ukrán társadalom már nem fogja olyan rossz szemmel nézni az egyneműek házasságát, az egyneműek élettársi viszonyát – amit törvényben kívánnak rendezni –, mint a háború előtt. Ugyanis mielőtt kitört az orosz–ukrán háború, Ukrajnában meglehetősen erős ellenérzésekkel viszonyultak az LMBTQP-mozgalmak és a homoszexualitás irányába.

Olyannyira, hogy Kijevben rendre voltak buzifelvonulások, de ezek szinte minden alkalommal elég komoly botrányba és rendbontásba torkollottak.

Most nagy kérdés lesz, hogy az ukrán társadalom miként fog erre a törvénytervezetre reagálni. Hogy ennek a vitájára mikor kerülhet sor a parlamentben, azt még nem lehet tudni, egyelőre bizottsági szinten vitatják meg, de vélhetően elég komoly indulatokat válthat ki az ukrán társadalomban az LMBTQP-mozgalom minél több joggal való felruházása és az egyneműek házasságára vonatkozó törvényhozói szándék.

Putyin ismét az LMBTQP-lobbival szemben védelmezi Oroszországot

Nemcsak az oroszok ellen, hanem az LMBTQP jogokért is harcol Ukrajna

(Magyarnemzet.hu nyomán Szent Korona Rádió)