Építőelemnek álcázta az embercsempész a migránsokat

A kép illusztráció

Gyanús építőelemeket találtak egy lengyel teherautóban a Nemzeti Adó – ás Vámhivatal munkatársai. A különös szendvicspanelek tartalma még Harleyt, a szolgálati kutyát is meglepte.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A teherautó lengyel nemzetiségű sofőrje már nem hagyhatta el az M7-es autópálya csörnyeföldi pihenőjét Olaszország felé, miután a pénzügyőrök átvizsgálták rakományát. A sofőrtől kapott papírok nem tisztázták az áru úticélját, ezért Harleyt is bevetették. Ő ugyan cigaretta- és kábítószerkereső kutya, mégis izgatottságával jelezte gazdájának, hogy valami nem stimmel az építőelemek körül. Munkatársaik kilenc illegális bevándorlót találtak a házilag átalakított, egymáshoz rögzített szendvicspanelekben. A sofőrt és „utasait” a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

(NAV nyomán Szent Korona Rádió) 

Több mint félmillió migráns befogadását tervezi Olaszország

Gépfegyveres rendőrök számolták fel a horgosi migránstanyát