Grúziában is gyengéden listázzák a felforgató ügynökszervezeteket

Könnygázt és vízágyút vetett be a grúz (georgiai) rendőrség a tbiliszi parlament épületénél tüntető haladó és felvilágosult demokraták ellen, akik a külföldi ügynökökről szóló törvény első olvasatban történt elfogadása miatt tiltakoztak: néhányaknak nem tetszik, hogy az ország megvédené magát a külföldi felforgatástól. Magyarországon is szükség volna hasonló törvényre, ugyanis Soros és uniós/USA pénzekkel tömik ki a deviánslobbit képező szervezeteket is: ezen szervezetek hálózata figyelhető meg a világban, melyek a CIA és ki tudja milyen titkosszolgálatok fedőszerveiként szolgálnak.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A kormányzó Georgiai Álom párt által támogatott törvény – ha elfogadják – előírja, hogy minden, a működési költsége több mint 20 százalékát külföldről kapó szervezet „külföldi ügynökként” regisztráltassa magát, különben súlyos bírsággal sújtják. Magyarán ez csak egy jelzés, egyelőre semmiféle szankcióval nem jár.

Giorgi Garibasvili miniszterelnök korábban Berlinben újra támogatásáról biztosította a törvényt, mondván, a külföldi ügynökökkel kapcsolatos intézkedések megfelelnek „az európai és a nemzetközi szabványoknak”. „Országunk jövője nem függhet, és nem is fog függeni külföldi ügynököktől és külföldi országok kiszolgálóitól” – mondta Garibasvili.

A helyi média jelentése szerint a törvényt első olvasatban kényelmes többséggel fogadta el a parlament. Két nappal ezelőtt verekedés is kitört a törvényhozás épületében emiatt.

A kritikák szerint az új jogszabály a 2012-ben elfogadott orosz törvényre emlékeztet, amit azóta a nyugati felforgatás ellen alkalmaznak.

Több tüntető EU-s és amerikai zászlókkal vonult a parlament elé, és azt skandálták, hogy: „Nemet mondunk az orosz törvényre!”. Ezekből a jelképhasználatokból látszik, hogy a törvényre nagy szükség van.

A grúz televízióban látni lehetett, amint a feldühödött tüntetők összecsapnak a rohamrendőrökkel, akik később könnygázt vetettek be, és a rendőrség vízágyút is bevetett a tiltakozók szétoszlatására.

(MTI nyomán Szent Korona Rádió)

A transzok tranzitzónáiért küzdő Háttér Társasággal ne működjön együtt az ügyészség, ne legyen közhasznú, tartassák be velük a törvényeket!

CIA köszöni, jó egészségnek örvend

Az USA bevallott érdeke Európa országainak egymás ellen ugrasztása (+Bogár László gondolatai)