NGO-k ténykedését szigorító parlamenti ülés verekedésbe torkollott Grúziában

Kiemelt képünk egy korábbi hasonló kimenetelű ülésen készült. Amikor a vita zsákutcába jut, a grúzoknak olybá tűnik van megoldásuk...

Mint többször felhívtuk már rá a figyelmet, a külföldről finanszírozott ügynökszervezetek veszéllyel fenyegetnek, lényegében nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A civil vagy emberi jogi köntösbe bújtatott szervezetek a az erőszakos lobbik (pl: LMBTQP) térnyerését segítik elő. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Grúziában is felismerték ezt a problémát, napirendre is vették a parlamentben. Egy törvényjavaslatot dolgoztak ki, ami a civil szervezetek, a médiumok és a külföldi támogatásban részesülő szervezetek nyilvántartásának létrehozását helyezte kilátásba. A kritikusok szerint Oroszország “drákói törvénykezéséből” merítettek a javaslat elkészítői. A vita végül rövid verekedéssé fajult, valószínűleg sokan benne lehetnek a mutyikban és érzékenyen érintené őket az esetleges nyilvántartásba vétel.

A törvény megszavazása sok pénzembert érintene, hiszen Grúzia az ilyen ügynökök szemétdombja, beleértve a biofegyver-kutatást végző külföldi laboratóriumokat is.

Litvánokkal szembeni vizsgálatban, a Háttér Társaság segítségével mondta ki az EU: Alapvető emberi jog a gyermekek homoszexualitásra nevelése

 

(Reuters és Intel Republic nyomán Szent Korona Rádió)