Az USA bevallott érdeke Európa országainak egymás ellen ugrasztása (+Bogár László gondolatai)

Az ukrán-orosz háború kitörésével a világ teljesen hátat próbál fordítani Oroszországnak, egyfajta kollektív büntetésként. Viszont azt csak nagyon kevesen veszik észre, hogy ebben a helyzetben nem Oroszország az egyetlen bűnös, nagy szerepet játszott benne az Amerikai Egyesült Államok “gazdasági stratégiája”. Amint pedig valaki próbálja erről a tényről tájékoztatni az embereket, a tömeg rögtön bohócnak nyilvánítaná az illetőt, még akkor is, ha az USA ezt a célját teljesen nyíltan fel is vállalta.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mostanáig úgy volt, hogy ha a Föld Urának kedve szottyant más országokat visszabombázni a pleisztocénba, nyersanyagait és aranykészletét magához vételezni, illetőleg saját tenyésztésű bábkormányát a nyakukba ültetni, akkor megtette. Visszabombázta, kifosztotta és odaültette. Ilyenkor a világ szűk negyede (a “művelt” Nyugat) lelkesen tapsolt az Egyesült Államoknak, sőt pár ezer tonna bomba leszórásával maga is kivette részét a demokrácia világ körüli népszerűsítéséből. Föl sem vetődhetett, hogy százezrek elpusztítása, javaik elvétele agresszió, barbarizmus és népirtás lenne. Hiszen az összes fogható tévécsatornán arra idomítottak minket, hogy az Egyesült Államok a jó, akit pedig lebombáz, az a rossz. S ugyan ki bánná, ha a rosszakra atomot, napalmot, kazettás, fürtös vagy fehér foszforos bombát szórnak? Az sem vetődött föl, hogy egy-egy amerikai agresszió után elkobozzák amerikai üzletemberek és cégek vagyonát, ki-, be- és eltiltsanak amerikai sportolókat, művészeket.

Így, ebben a mederben csordogáltak az események egészen február 24-ig, amikor is Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin tokostól rárúgta a transzvécé ajtaját az Egyesült Államokra. Megkezdte az elbitangolt Ukrajna visszaterelését “Oroszország anyácskához”, azzal a szándékkal, hogy az amerikai bábkormányt kiiktassa. A fősodratú hírmagyarázók szerint egy tébolyodott diktátor agressziót követett el egy békés, demokratikus, Nyugatra kacsingató ország ellen, ám miután ugyanez a fősodratú hírmaffia magyarázta annak idején, hogy Irak tömegpusztító fegyvereket gyárt, Szíria pedig vegyi fegyvereket – érdemes fenntartásokkal kezelni a mondókáját.

Mik a tények? A NATO (élén az Egyesült Államokkal) 1990-ben, a német újraegyesítéskor megígérte a Szovjetuniónak, hogy nem terjeszkedik tovább kelet felé. Bár a Nyugat ezt ma már tagadni próbálja, a napokban a német Der Spiegel dokumentummal bizonyította az ígéretet. Ehhez képest mi történt? A NATO tovább terjeszkedett, támaszpontjai egyre szorosabb nyakörvként fonják körbe Moszkvát, 2008-ban, Bukarestben pedig megnyitották a csatlakozás lehetőségét Ukrajna és Grúzia előtt. 2014-ben az amerikaiak véres puccsal megbuktatták az oroszbarát ukrán kormányt, helyére a saját bábjaikat ültetve. Magától Victoria Nulandtól, az Egyesült Államok urázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkárától tudjuk: legkevesebb ötmilliárd dollárt költöttek a fölforgató hadműveletre. Kicsit sem átlátszó: a Majdan téren Nuland mellett ott hergelte a népet több amerikai potentát.

Miután a rezsimváltás megtörtént, elkezdték “védekező jelleggel” állig felfegyverezni az egyébként templomegér-szegénységű, oligarcháik által kifosztott Ukrajnát. Sürögtek-forogtak az amerikai tanácsadók, épültek a leendő NATO-támaszpontok az orosz határ mentén (Moszkvától karnyújtásnyira), tonnaszám hordták be a nyugati fegyvereket. S mindeközben a kijevi bábkormány megkezdte az Ukrajnában élő nemzetiségek szisztematikus üldözését, ritkítását. Több ezer orosz nemzetiségű civilt gyilkoltak meg a Donbaszban 2014 óta. Terrorkülönítmények (Azov-zászlóalj) járták az országot, és szó nélkül elhurcolták, tarkón lőtték azokat, akiknek nem tetszett a rendszer. Az Egyesült Államok szerint ezzel nincs gond.

Aztán következett 2022. február 20-a, mikor az Ukrajnát vezetője Münchenben bejelentette: felül kell vizsgálni az 1994-es budapesti memorandumot, amely szerint országának nem lehet atomfegyvere. El tudják képzelni mindezt fordítva? Hogy az oroszok puccsal elkergetik az USA-báb kanadai Trudeau-kormányt, helyükre a saját embereiket ültetik, s aztán bejelentik, csatlakoznának egy USA-ellenes katonai tömbhöz és atomfegyvert is szeretnének?

George Friedman amerikai geostratéga 2015-ben fölfedte:

“Az USA ősi, pokoli félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagokkal és humán erőforrással összefonódik. Ezért elsődleges érdeke Németország és Oroszország együttműködésének megakadályozása. […] Ahhoz, hogy uraljuk Eurázsiát, egymás ellen kell harcoltatnunk az országokat.”

A harmadik világháború a kertkapunknál integet.

Bogár László közgazdászprofesszort pontosan erről a felállásról beszélt a Hír TV-ben március 8-án. Interjújában az hangzott el, hogy az orosz-ukrán háborús helyzet okának megértéséhez messzebbről kell megvizsgálni a tényezőket, majd pedig felvázolta elméletét, mely szerint az amerikai birodalom számára a legnagyobb csapás, ha Európa, Oroszország és Kína között gazdasági együttműködés jön létre. Ennek szétverését szolgálja ez a háború is.

Bogár szerint épp ezért a háború legmélyebb szintje az amerikai birodalom által az eurázsiai együttműködési rendszer ellen indított háború, míg a második szintje pedig egy orosz-német háború kiprovokálásának kísérlete az amerikaiak részéről.

Azt is hozzátette, hogy erre volt már több sikeres projektje is az amerikai birodalomnak, például az első és második világháború alatt. És csak ezek után jön a háború harmadik, látványtechnikai szintje, ami az orosz-ukrán háború.

Bogár László gondolataiból persze a liberálisok egyből viccet csináltak és mémeket kezdtek el gyártani, őröltséggel vádolva a közgazdászt, még úgy is, hogy gondolatait teljesen alá lehet támasztani a Friedman által mondottakkal.

Francia filozófus: A NATO-tagság ígérete sodorta háborúba Ukrajnát

Videó: Miért robbant ki a háború? Putyin már 5 évvel ezelőtt világosan jelezte a problémákat

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)