Iránban kivégzést, Angliában élvezhető börtönbüntetést ér a rendőrgyilkosság

Kivégeztek egy kurdot Iránban, akit azzal gyanúsítottak, hogy a Komala terrorszervezet tagjaként elvette egy rendőr életét 2018-ban. Eközben egy kétszeres rendőrgyilkos, Angliában vígan éli világát a börtön kellemes körülményei között. Ez is jó például szolgál a nyugat és kelet között megmutatkozó kontrasztra.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“A Szarkot néven is ismert Aras Ahmadit, a Komala terrorcsoport egyik tagját ma reggel kivégezték”

– ismertették a híradásban. Mindazonáltal jogvédő csoportok a 29 éves férfit politikai fogolyként jellemezték.

Hasszán Maleki rendőrt 2018 augusztusában ölték meg Ravanszár városában a nyugat-iráni Kermánsáh tartományban. Az állami televízióban egy videót is mutattak Ahmadi állítólagos beismerő vallomásával. Az ilyen jellegű felvételek nem számítanak ritkaságnak Iránban, jogvédők azonban ismételten elítélték ezeket, mondván, hogy kényszer és kínzás hatására születtek.

Ahmadit 2021 elején vették őrizetbe, miután gyilkosság miatt elítélték és megpróbált Európába szökni. A férfi következetesen tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az Iránban az 1979-es forradalom óta terrorszervezetként betiltott Komala nevű iráni kurd ellenzéki párt a kurdok lakta térségek autonómiájáért küzd. A főleg kurdok lakta nyugat-iráni Kurdisztán, Kermánsáh, Nyugat-Azerbajdzsán tartományokban gyakoriak voltak az összecsapások az iráni biztonsági erők és a kurd lázadók között.

Eközben egy Angliai férfi, bizonyos Dale Cregant(a képen rövid hajjal) a börtönbüntetése alatt fotózkodik unokatestvérével és dicsekszik a fogva tartása alatt is fényűzőnek mondható életével.

Felháborító, hogy a börtön nyugaton (többek között Magyarországon is) inkább jelent egy nyaralást, mint a valódi bűnhődést és a bűntől való elrettentésre való törekvést.

Mészárlásba fordult át a palesztinok elleni izraeli rajtütési kísérlet (frissítve)

Rendőr erősítette meg, hogy nem kapnak megfelelő kiképzést, a jogszabályok pedig nem helytállóak

(Orientalista, Origo – Szent Korona Rádió)