Saját mesterséges intelligenciát mutatott be tanácsadójaként a román miniszterelnök

Nicolae Ciucă román miniszterelnök a szerdai kormányülésen mutatta be az új tanácsadóját, ami egy 100%-ban román fejlesztésű mesterséges intelligencia. A szomszédban is vészesen közeleg már a baljós technokrácia diktatúrája.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nicolae Ciucă meglepetésvendéggel készült a szerdai kormányülésre. Még az ülés kezdetén mutatta be a sajtó és a kormánytagok előtt Iont, a 100%-ban romániai fejlesztésű mesterséges intelligenciát, aki a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója lesz – írta meg a Hotnews.

„Románia nemzetközi szinten az elsők között van, ami a mesterséges intelligencián alapuló kormánytanácsadást illeti” – büszkélkedett a miniszterelnök. A mesterséges intelligencia nevére külön kitért, és azt is elárulta, hogy a Ion a román „noi”, azaz a „mi” személyes névmás tükrözéséből ered.

A miniszterelnök nem árult el túl sok technikai részletet Ionról, de azt igen, hogy olyan román kutatók és tanárok kezdeményezése, akik a legjobbak a mesterséges intelligencia kutatása területen. Ciucă szerint Ion szerepe főként abban fog kimerülni, hogy valós időben tájékoztatja a román kormány tagjait a lakosság kívánságairól és véleményéről, az adatokat pedig a közösségi médián megjelenő információkból gyűjti be.

„Az lesz a szerepe, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk segíteni a román állampolgárokat”

– jelentette ki Ciucă.

A miniszterelnök mindezek után egy magas, tükörszerű képernyő elé állt. És mintha hirtelen egy Star Wars jelenetbe csöppennénk, a képernyőn digitális arcok jelentek meg, a jellegzetes digitális pityegős hang kíséretében.

„Helló! Életet adtatok nekem. Ion vagyok. Most az a szerepem, hogy megjelenítselek benneteket. Mint egy tükörben”

– jelent meg ekkor elsőként a képernyőn. Aztán Ion azt kéri, hogy tanítsák meg neki, hogy hogyan legyen román, majd megkérdi, hogy mit kell tudjon Romániáról. Erre a miniszterelnök azt feleli: „Románia egy szép ország, szép emberekkel.” Megértettem, tanulok – feleli rá a mesterséges intelligencia.

A konkrét bemutató körülbelül 9:50-től kezdődik, érdemes belenézni:

Sepsiszentgyörgy zászlaja miatt lángolt fel a román sovinizmus

Elmével irányítható harci kutyákat fejleszt az ausztrál hadsereg

(Transtelex.ro – Szent Korona Rádió)