“A legtöbb amerikai nem szereti azt látni, hogy egy nagy ország zaklat egy másikat”

Hogy mi? Blinken, amerikai külügyminiszter szerint azért támogatják Ukrajnát az amerikaiak hozzájárulásával, mert a NÉP nem szereti, ha egy nagyobb ország vegzál egy nálánál kisebbet…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Antony Blinkent a CBS Mornings műsorában kérdezték az orosz-ukrán háború évfordulója kapcsán. A beszélgetés során arra is ráterelődött a szó, hogy miért is támogatja az USA Ukrajnát, mikor az amerikaiak egy része pont a hazájukban uralkodó rossz gazdasági helyzetre panaszkodik, s annak a pénznek lehet, jobb helye lenne az ő pénztárcájukban.

Blinken kitérő választ adott, hiszen egyből arról kezdett beszélni, hogy az adófizetők hihetetlenül nagylelkűek, hogy támogatják Ukrajnát dollárjaikkal. Majd elmondta azt is, hogy a két ok közül, amiért támogatni kell Ukrajnát, az az, hogy:

“Szerintem a legtöbb amerikai nem szereti azt látni, hogy egy nagy ország zaklat egy másikat, és egyszerűen úgy érzik, hogy ez helytelen, és tenni akarnak ellene.”

Második érvként pedig azt hozta fel, hogy az oroszok felborították a békét, melynek létrehozására az ENSZ törekszik…

Hogy mi van? Hány nálánál kisebb, tőle több ezer kilométerre lévő államot bombázott szét az USA, anélkül, hogy bárki is egyetlen egy szankciót kivetett volna rájuk? A világ legnagyobb agresszora prédikál arról, hogy az oroszok felborították a világbékét? Hogy az oroszok igáznak le egy kicsi államot, és hogy azt azért kell támogatni, mert detroiti nyomornegyed lakójának legnagyobb szívfájdalma az, hogy mi lesz az ukránokkal?

Egy Amerikai szakértő : Az ENSZ BT-nek kötelessége lenne független vizsgálatot indítani az Északi Áramlat felrobbantása ügyében

USA szerint káros a kínaiak által javasolt béketervezet, mert véget vethet a háborúnak

(State.gov nyomán Szent Korona Rádió)