Szándékos hanyagsággal ölték meg az izraeli börtönben raboskodó beteg palesztin foglyot

Egy beteg palesztin fogoly halt meg péntek hajnalban Izraelben a szándékos hanyagság és az orvosi segítség késleltetése miatt, közölte a Palestinian Prisoner’s Society(PPS).

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A PPS közleményéből kiderül, hogy a kilencgyermekes apa, Ahmad Abu Ali, a dél-ciszjordániai Jatta városban élt, mielőtt bebörtönözték és életét vesztette a Soroka Kórházban.

Abu Alit február 10-én szállították át a kórházba szívinfarktus, vagy szélütés gyanújával, ahol az Israeli Prison Service(IPS) szándékosan késleltette a szükséges kezelést és az orvosi segítséget, valamint a beteg állapotának megfigyelését, ami miatt a fogoly még aznap életét is vesztette.

A 48-éves Ahmadot 2012-ben ítélték 12 év börtönbüntetésre, azonban a börtönben számos betegségtől szenvedett, többek között krónikus szívproblémái és cukorbetegsége is volt. Korábban

azt is megtagadták tőle, hogy részt vegyen a saját szülei temetésén, akik raboskodásának ideje alatt vesztették életüket.

A PPS szerint is egyértelműen Izrael felel az összes beteg és sebesült fogoly sorsáért az izraeli börtönökben, ezért minden egyes halálesetet fel kell róni a terrorállam bűnlajstromára. Elmondásuk szerint az orvosi segítség szándékos megtagadása volt az elmúlt években a legszembetűnőbb “kivégzési módszer“.

1967-óta 235 ember vesztette életét izraeli börtönökben, ebből 75-en az orvosi segítség hiánya miatt és több tucatnyian fertőződtek meg súlyos és halálos betegségekkel a rabságuk alatt. A megszálló börtönökben 600 beteg fogoly közül 24-en rákban és egyéb daganatos betegségekben szenvednek.

Tavaly decemberben a rákos Naser Abu Hmeidbent hanyagolták el orvosilag, melynek következtében ő is elhalálozott.

Egyre erőteljesebb a keresztényellenesség Izraelben

Ismételten fiatalkorú áldozata volt az izraeliek támadásának

(Quds News Network – Szent Korona Rádió)