Nem az állatok tartási körülményein javítanának, hanem az embereket ijesztenék el a húsfogyasztástól

A holland Delfti Műszaki Egyetem egy tanulmányában azt javasolja, hogy a cigarettásdobozokon látható elriasztó képekhez hasonló ábrázolásokkal lássák el a húsok csomagolásait is, hogy ezzel visszaszorítsák annak fogyasztását. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A csomagolásokra többek között „az állatok szenvednek, ha húst eszünk” jelszót is feliratoznák. De honnan jutottak erre a következtetésre? Az egyetem egy vizsgálatot végzett, melynek során arra keresték a választ, hogy a „A hússzégyenlő üzenetek szégyenérzetet váltanak-e ki az emberekből, és ezzel lehetne-e csökkenteni a húsvásárlási szándékot.”

„Elemzéseink azt mutatják, hogy a vevők viselkedésének befolyásolásának hatékony módja lehet, ha egy matricát ragasztunk a húscsomagra, figyelmeztetve a potenciális vásárlókat a vásárlásuk negatív következményeire.”

Több kísérletet végeztek, amelyek során arra törekedtek, hogy a fogyasztók „negatív érzelmeket éljenek át, és végül megváltoztassák viselkedésüket”. Az első kísérlet során 161 önkéntesnek olyan csirkemellcsomagot mutogattak, melyre az alábbi matrica volt ragasztva:

“Az állatok szenvednek, ha őket eszed” – áll a csomagoláson

A másodikban 483 önkéntesnek 6 különböző címkét is mutogattak már, az egyik az esőerdő irtásokra hívta fel a figyelmet:

A kutatók arra jutottak, hogy az egészséggel kapcsolatos felhívások nem váltottak ki olyan mértékű érzelmi reakciókat, mint az elrettentő képek.

A kutatással azonban egyetlen hatalmas gond van, hogy vagy a valóban szörnyű körülmények között, üzemi szinten működő állatfarmok képeit mutogatták, vagy a primitív, elmaradott országok általi pusztításokat. A megfelelő körülmények között tartott állatok nem szenvednek, felnevelésük nem pusztítja a környezetet. A valódi gond a fogyasztói- és jóléti társadalom mértéktelen fogyasztásának következtében kialakult nagyüzemi hústermeléssel van.

A modernek örülnek: műanyagból nyomtatják már a húst is

(GB News nyomán Szent Korona Rádió) 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ne feledkezzenek meg a technikai számos felajánlásról sem, támogassák a Kvintesszencia Kiadót!