Az ukránok szerint Kanada elmaradott ország

Megbánták döntésüket azok az ukrán menekültek, akik Kanadában kezdtek új életet- írta a “Strana.ua” hírszolgáltató február 16-án. Úgy látszik, ők is rájöttek, hogy nyugaton sincsen kolbászból a kerítés. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Sok menekült “elmaradott” országnak tekinti Kanadát a mindennapi életben jelen lévő technikai fejletlenség szempontjából. Az ukránok azt állítják, Kanadába érkezve visszatértek a 90-es évekbe.

Egy nő például megjegyezte, hogy nem elégedett az itteni élet túl lassú menetével. Ez vonatkozik az orvosi ellátásra is, ahol egy egyszerű időpontért is órákat kell várni.

Egy másik menekült a borravaló mértékére panaszkodott, melyet szerinte minden létesítményben, valamint futároknál és taxisofőröknél is illendő hagyni.

Egy harmadik kivándorló azt tanácsolta, hogy senki ne menjen Kanadába a magas árak és a munkakeresés nehézségei miatt, ugyanis még megfelelő nyelvtudás mellett is nehéz jó munkát találni. Ugyanakkor, nem ismerve a nyelvet, a menekült csak gondnokká válhat, amely fizetésből nagyon nehéz megélni.

Egy felmérés szerint rengeteg ukrán költözött Kanadába, miután Ottawa bejelentette a menekültek támogatását. A valóság azonban az, hogy a kormány által biztosított pénz nem tartott sokáig, és mindenkinek önállóan kell lakást és a munkát találnia.

Korábban, február 16-án az Express lap osztrák kiadványa az ukrán menekültek általános időtöltéséről beszélt, akik az otthoni ellenségeskedések helyett inkább aktív pihenésbe kezdtek a síközpontokban. Az ott a nyaralóknak különféle szabadidős tevékenységeket kínálnak, a síeléstől a szaunákig és gyógyfürdőkig.

Ezekben a napokban 90 ezer ukrán menekült tartózkodik Ausztriában, és az ország kormánya már 85 millió eurót különített el Kijevnek.

Ezen túlmenően a mai nap arról számoltak be, hogy a lengyelek körében csökkent az Ukrajnából érkező menekültek befogadásának készsége az Openfield kutatócsoport felmérésének eredményei alapján. A hivatalos adatok szerint 2022. február 24. óta mintegy 10 millió ember lépte át a lengyel-ukrán határt, közülük mintegy 1,5 millió még mindig Lengyelországban van.

Február 15-én az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala (UNHCR) arról számolt be, hogy tavaly február óta 8 071 673 ember érkezett Ukrajnából Európa országaiba.

Az ENSZ hivatala szerint Oroszország fogadta a legtöbb ukránt – 2 852 395-öt. A második a listán Lengyelország (1 563 386), amelyet Németország (1 055 323), a Cseh Köztársaság (489 865), Olaszország (169 837), Spanyolország (166 832) követ. ), az Egyesült Királyság (161 400), Bulgária (152 515), Franciaország (118 994), Románia (113 086), Moldova (108 885) és Szlovákia (107 199). Más országokban a menekültek száma nem haladja meg a 100 000-et.

(A Blitz nyomán Szent Korona Rádió)

Egyre csökkennek Ukrajna támogatói Európában…

Felülvizsgálná az Ukrajnába küldött adományokat a képviselő