Felülvizsgálná az Ukrajnába küldött adományokat a képviselő

Marjorie Taylor Greene a nemrég megválasztott georgiai kongresszusi képviselőnő, egy interjújában megígérte, hogy amint a republikánus párt átveszi az irányítást januárban, felülvizsgálják, hogy mire használják fel az Ukrajnába küldött segélyeket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Marjorie Taylor Greene georgiai képviselőnő megfogadta, hogy minden egyes Ukrajnába küldött dollárt ellenőrizni fog, amint a republikánusok januárban ismét átveszik az irányítást a képviselőházban. A frissen újraválasztott republikánus képviselő a Twitteren osztotta meg, hogy a képviselőház külügyi bizottsága szavazni fog az általa készített állásfoglalásról, amely állítása szerint “ráveszi Joe Bident és a külügyminisztériumot, hogy minden amerikaival tudassa, mire költik a pénzünket Ukrajnában”.

A demokraták korábban a katonai segélyek ellenőrzése ellen szavaztak, így akkor a tervezet meghiúsult.

“De januárban átvesszük a hatalmat! Ez az ellenőrzés meg fog történni!”

– posztolta a képviselőnő, miután a határozati javaslata megbukott.

Egy nemrég készült műsorában Greene megosztotta gondolatait a támogatások ellenőrzéséről. Akkor a képviselő azt mondta, hogy visszataszítónak tartja ahogy a demokraták rajonganak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökért, miután a Time magazin Az év embere címet adományozta neki.

“A demokraták úgy kezelik Zelenszkijt, mintha az Egyesült Államok 51. államának kormányzója lenne, és úgy viselkednek, mintha Ukrajna a mi országunk része lenne. Ezt abszolút visszataszítónak találom”

– mondta a konzervatív képviselőnő.

“Nos, mi mindvégig azt mondtuk, hogy sajnáljuk, amin az ukrán nép keresztülmegy és ellenezzük az inváziót. De Ukrajna nem tagja a NATO-nak, és nem kellene megvédenünk Ukrajnát. Nem kellene dollármilliárdokat küldenünk Ukrajnának. Nem kellene felszerelnünk őket a mi katonai felszereléseinkkel. Ez egy olyan háború, amibe nem kellene belekeverednünk, főleg amíg nem veszünk tudomást a déli határainknál zajló invázióról. Ez felháborító” – jelentette ki Greene majd hozzátette, hogy inkább kéne katonai akciót végrehajtani a déli határon, minthogy egy olyan ország határaira összpontosítani, amely az óceánon túl van.

A Világgazdasági Intézet Ukrajna-támogatási nyomkövetője szerint az Egyesült Államok ukrajnai szerepvállalásának összköltsége megközelítőleg 91 milliárd 430 millió dollárra rúg.

Greene hozzátette, hogy az adófizetők kiváltsága, hogy betekintést nyerjenek a közpénzek felhasználásába függetlenül attól, hogy támogatják-e az ukrajnai háborút.

“Mert minden egyes amerikai megérdemli ezt a választ, akár republikánus, akár demokrata. Megérdemli, hogy tudja, hová tűnnek az adódollárok Ukrajnában. Ez nagyon egyszerű. Nem a háború mellett vagy a háború ellen vagyok. Csak átláthatóságot és felügyeletet kérünk az amerikai emberek számára, hogy hová mennek a dollármilliárdok. Azonban ezt a kérést legutóbb a demokraták teljes mértékben elutasították. Hihetetlen volt” – mondta a politikus.

A képviselő emellett azt is kiemelte, hogy az összes republikánus bizottsági tag támogatta a javaslatot és az átláthatóság mellett tette le a voksát. “A republikánusok nem fognak üres csekkeket kiállítani. Ez egy hatalmas lépés a helyes irányba, és én nagyon örültem neki. Nem számított, hogy mi a véleményük a finanszírozás kérdésében, nem számított, hogy mi az álláspontjuk az ukrán háborúval kapcsolatban. A republikánusok átláthatóságot és felügyeletet akarnak, és igennel szavaztak az Ukrajna ellenőrzéséről szóló állásfoglalásomra”.

Afrikai terrorista csoportok kezében kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

Két napig húzná a Bundeswehr egy háborúban – Németország lassan minden fegyverét Ukrajnának adta

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)