Exkluzív: A német Hammer-banda antifa tagjait fogta el az itthoni rendőrség?

A Szent Korona Rádió elsőként szemlézte a német Bild magazint (és ezután futótűzként terjedt el), amire hivatkozva közzétettük a lehetséges támadók monogramjait. Az erfurti és korábbi antifa támadások leírása kísértetiesen hasonlít a németországi Lina-ügyhöz, ami egy jól szervezett antifa terrorszervezet módszereit írja le. Ezen módszereket elolvasva, mintha csak a magyarországi támadás videóit, képeit látnánk magunk előtt. Viszont van egy név, ami biztosan köthető a német Hammer-banda akcióihoz. A német lapok már arról cikkeznek, hogy Magyarországnak sikerülhet felszámolni a Németországban hírhedt antifa-szervezetet, amelynek több tagja a hatóságok elől rejtőzködik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“A Bild információi szerint a lehetséges antifa támadók, akik Magyarországon akcióztak: Clara W. (22), Anna M. (25), Emilie D. (20), Moritz S. (20), Tobias E. (29) Németországból és Ilaria S. ( 38) Olaszországból” – írtuk meg. Közülük letartóztatták a 42 éves magyar nőt, D. K., egy 38 éves olasz nőt, S. I., és egy 29 éves német férfi, E. T-t. Bűnügyi felügyelet alá pedig a 26 éves, német M. A. került. Érdekes, hogy a német Bild és a die Welt tudja a támadók monogramjait, és a magyarországi média is tőlük veszi át az információt az idehaza történt cselekménysorozat kapcsán. Azonban jobban megvizsgálva a hátteret, rögtön érthetővé válik sok minden…

Érthetetlen viszont, hogy miért helyezték bűnügyi felügyelet alá M.A.-t, ami csak azt jelenti az ő esetében, hogy valamilyen kommunikációs eszközön (akár e-mailen!) keresztül be kell jelentkeznie időnként a rendőrségen. Lehet, hogy ezért az enyhe bánásmódért cserébe információkat adott át? Mindenesetre aggasztó, hogy a lehetséges 15 szélbalos terrorista közül csak 4-nek sikerült eddig a nyomára bukkannia a magyar rendőrségnek.

Kizárásos alapon ő Tobias Edelhoff (rajta kívül csak nőket fogtak el és tartóztattak le itthon) –
Kép: Magyar Jelen

Tobias E, alias Tobias Edelhoff a német Hammer-banda tagja

Egyes német sajtó orgánumok Tobias E. (29, Berlin) monogramot Tobias Edelhoff-ként oldanak fel, akit összefüggésbe hoznak a Lina-ügy támadásaival (amiről alább részletesen beszámolunk). Tobias támadások helyszíneit figyelte meg korábban, illetve a támadások helyszínén is ott volt, de ellentmondó vallomásokat tett az ottlétének okairók. Vélhetően egyes támadásokban tevőlegesen is részt vett – autópályán való meneküléséről cikkeznek konkrét akciók után. 2019-ben került a német nyomozók látókörébe több támadás, illetve azokat megelőző megfigyelések kapcsán is: egy Bikaszem nevű hely elleni támadások és egy jobboldali, berlin-hellersdorfi tanár megfigyelése majd megtámadása, amiért a tanár állítólag fellépett zenekarával egy hazafias rendezvényen. De ő szabadlábon maradt ezidáig a német rendőrség gyenge felderítő képességei és vélhető cinkossága miatt. Német lapok hangsúlyozzák, hogy a monogramon túl az életkora és a berlini származása is ő rá mutat. (Német forrás: www.einprozent.de)

Mi az a Hammer-banda?

A “Lina-ügy” részletei – a lipcsei antifa tevékenysége  címmel közölt még tavaly szeptemberben egy fordítást a Nacionalista Zóna, amit most változtatás nélkül közlünk. Az akkori fordítás most ér nagy kincset… Egyértelmű, hogy van összefüggés a németországi és a magyar támadások között. A módszerek biztosan, és ezáltal a szervezeti háttér is azonos lehet, de vélhetően Tobias Edelhoff személye a bizonyíték arra, hogy Magyarországon is ők akcióztak.

A Lina Engel-féle “Hammer-Bande” (pöröly banda) elleni per a legnagyobb és legfontosabb büntetőjogi eljárás Németországban a szélsőbaloldallal szemben, a Vörös Hadsereg Frakció megszűnése óta. Johannes Domhöver koronatanú vallomásai, mély betekintést engednek a gátlástalan elkövetők szervezeti felépítésébe és módszereibe.

A német EinProzent.de még augusztus elején foglalta össze a Hammer-Bande tevékenységét és taktikáját az egyik bandatag vallomása alapján, melynek magyar fordítása kizárólag a Nacionalista Zónán olvasható.

Lina Engel (27) 2020 novembere óta van őrizetben. Az antifa vélt vezére ellen a drezdai Legfelsőbb Regionális Bíróságon folyik az eljárás. A vádlott társai: Lennart Arning, más néven “Mio” (27), Jannis Röhlig (36) és Philipp Jonathan Mohr, azaz “Nero” (27) még mindig szabadlábon vannak, Engel vőlegénye, Johann Guntermann, azaz “Lücke” (28) szintén szabadlábon, illetve rejtőzködik a rendőrség elől. Egyebek között, tizennyolc – szerintük „jobboldali” – áldozat megfigyelésével, megtámadásával, megkínzásával, esetenként halálos sérülés okozásával vádolják őket.

Irányító szerepe által, a baloldaliak számára egyfajta hősnővé vált a fiatal Lina. Hosszú ideig, még a ’konzervatívabb’ újságírók közül is, többen mentegették őt. A ’Zeit’ szerzője, Christian Fuchs például 2021. március 15-én a „Diáklány a célkeresztben” címmel írt cikket kétségeiről, miszerint a lány terrorista cselekményeket hajtana végre. Majd, 2022 júniusában robbant a bomba: A csoport egy volt tagja kiteregetett mindent. Johannes Domhöver-t, más néven “Jojo”-t (30) az Alkotmányvédelmi Hivatal kérte fel, hogy dolgozzon együtt a rendőrséggel. A férfit korábban nem kívánatos személynek nyilvánították a szélsőbaloldali színtéren, szexuális zaklatás miatt.

Jojo a vamzer.

Johannes Domhöver koronatanúként, az elmúlt két hétben súlyos vádakat fogalmazott meg egykori társai ellen a Legfelsőbb Regionális Bíróság előtt – egyedülálló betekintést nyújtva az agresszív antifa-sejtek felépítésébe és módszereibe.

Cél: „Masszív” sérülések okozása, áldozataik kárára

A vallomások szerint, Lina Engel és vőlegénye egy országos hálózatot építettek ki, amely hálózat 2015-óta rendszeresen tervezett meg, készített elő és hajtott végre brutális támadásokat politikai ellenfeleik ellen. A koronatanú lényeges különbséget tesz – az áldozatok tekintetében – az úgynevezett „Kilépők” – a különböző demonstrációkról hazafelé tartók megtámadása, például egy pályaudvaron – és azok között, akiket egyéni akció keretében, saját lakókörnyezetükben, túlerőben rohantak le. Utóbbiakat „Projektek”-nek nevezték.

A cél az volt, hogy súlyos és maradandó sérüléseket okozzanak az áldozatoknak. Például kalapácsokat használtak a különösen sérülékeny testrészeken, mint a fej, a lábszár, a térd és a boka.

A támadásokat különböző, előre leosztott és begyakorolt szerepek szerint hajtották végre. Egyiküknek figyelnie kellett az időt és ki kellett adnia a parancsokat. Lina több ügyben is magára vállalta ezt a szerepet, például az Eisenachban történt bűncselekményeknél is. Egy másik személynek fel kellett vennie az „első kontaktot” a célszeméllyel – helyzettől függően megszólítani (például megkérdezni hány óra van), vagy akár az első ütést bevinni. A csoport többi tagjának feladata ezután az áldozat földre vitele, lefogása és súlyos bántalmazása volt.

Johannes Domhöver szerint, a támadásokat a lehető legkisebb kockázattal kellett végrehajtani. Éppen ezért, egy akciónak rövidnek és hatásosnak kellett lennie, ideális esetben, legfeljebb 30 másodperces műveletnek. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy súlyos fizikai sérüléseket okozhassanak. Az esetlegesen a megtámadottak segítségére sietők ellen, nagy flakon paprikaspray-kel készültek, amiket végül, jobb híján  a sértettekre fújtak a támadás végén. Igyekeztek azt is felmérni, hogy a kiválasztott célszemély fizikailag, vagy mentálisan képes-e hatékonyan védekezni. Az „akció” lefújásra kerül, ha a célszemély például szúró fegyverrel védekezne, ahogy az történt 2019 decemberében, egy Eisenachban meghiúsult eset során is, amely végül több csoporttag letartóztatásához vezetett. Az ilyen helyzetekre előre megbeszélt kódszavaik voltak, például a „kés” vagy a  “semmit sem bízunk a véletlenre” – mondta a koronatanú a bíróságon.

Az előkészületek

Lina Engel és Johann Guntermann aprólékosan megtervezte a „projekt” személyek elleni támadásokat, majd a Jabber alkalmazáson keresztül országosan kerestek olyanokat, akik vállalják azt. A Super Mario karakterei után “Wario”-nak és “Koopá”-nak nevezték magukat. Domhöver ezeket a chateket is elérhetővé tette a nyomozók számára.

Guntermann előzetesen hamis profilokon keresztül térképezte fel a potenciális célpontokat, olyan közösségi hálózatokon keresztül, mint a Facebook és az Instagram. Ezután, felderítették a későbbi áldozatok közlekedési útvonalait vagy lakókörnyezetét, lakhelyét. A bűncselekmények elkövetése előtt és alatt is, voltak úgynevezett felderítők, akik megfigyelték a tüntetés résztvevőit vagy az egyes célpontokat, és eldobható mobiltelefonok segítségével, élő jelentéseket adtak a célpontok tartózkodási helyét illetően a „belépőcsapatnak” akik a támadást végrehajtották. Ilyen esetekben nem feltűnő ruházatot, például “Yakuza” pulóvert, vagy akár egy csomagkihordó cég egyenruháját viselték. Johannes Domhöver próbaideje miatt, legtöbbször felderítőként működött a rajtaütések során.

Jelentette, hogy a megmozdulások alkalmával, merre mozognak, melyik pályaudvarokon szállnak fel és szállnak le a jobboldaliak. Ezekhez az utazásokhoz Johann Guntermanntól kapott jegyutalványokat, melyekhez hitelkártya-csalások útján jutott hozzá. A vallomás során, Domhöver többször is élt azzal a jogával, miszerint saját magára nézve nem köteles terhelő információt adni.

A volt tag szerint, a csoport csak zárt helyiségeken kívül, telefon nélkül tartott fontos megbeszéléseket. Csak amikor csillapodtak a kedélyek, akkor vitatták meg a jogi kérdéseket online konferenciákon keresztül, amelyekhez Johann Guntermann külföldről csatlakozott. A Halléban (Saale) született és Bajorországban nevelkedett szélsőbaloldali aktivista, korábban poloskadetektorral kutatta át saját lakását is.

Gondosan ügyeltek arra, hogy ne hagyjanak DNS-t (pl. cigarettán) a tetthelyen. Az antifa mindig kesztyűt viselt, a bűnügyi eszközöket műanyag zacskóban szállították, majd klórral tisztították meg őket. Erre az információra azért is kapja fel az ember a fejét, mert a 2021-es eilenburgi (szászországi) és erfurti, két különösen brutális betöréses támadásnál is felbukkant a klór. Mindkét esetben, rendőrnek álcázott antifasiszta aktivisták jutottak be áldozataik otthonába, súlyosan megsebesítették őket, aztán klórral leöntötték őket, valószínűleg azért, hogy elrejthessék a nyomaikat.

(Szent Korona Rádió)

Lesből, követve, előzetes megkérdezés után támadtak a szélsőbalos antifák (beszámolók)

A német Bild megnevezett néhány feltételezett antifa elkövetőt

Az NJSZ összefoglalja, hogyan alkalmaz a rendőrség kettősmércét Kitörés megemlékezések kapcsán

Antifa összkép: a kurd terroristák által kiképzett nemzetközi antifa felforgató terrortevékenységéről (I. rész)