“Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk” – Szijjártó az USA buzeráns nagykövetének

Az USA homoszexuális nagykövete erősen sérelmezi, hogy hazánk nem fekszik le az atlantista narratívának. Az “Apa” és “Apu” kapcsolatban élő férfinek Szijjártó határozott választ adott. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Politico szerdai cikkében elemezte Orbán Viktor viszonyát Ukrajnával és a háborúval kapcsolatban. A lap David Pressman írását is közölte. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint „a magyar kormány politikusai gyakran beszélnek a béke előmozdításától, de – a szankciók elítélésétől kezdve az orosz »tűzszüneti« javaslatok elfogadásáig – továbbra is a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja. Csatlakozunk a magyar kormány békefelhívásához, de ezeket a felhívásokat Vlagyimir Putyinnak kellene címezni”.

David Pressman korábban Szijjártó Pétert azért kritizálta, mert Moszkvába utazott.

A külügyminiszter szerint teljes mértékben érdektelen, hogy a nagykövet mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról.

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá” – jelentette ki Szijjártó Péter egy mai az egyiptomi fejlesztési miniszterrel tartott sajtótájékoztatón, írja az ATV.

A külügyminiszter hozzátette: „Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon” – üzent a tárcavezető David Pressmannak.

„Mert mi, amikor nagyköveteket fogadunk, akkor azt szó szerint értjük: nagyköveteket fogadunk. Olyan embereket, akikről azt gondoljuk, hogy a küldő ország azért küldi ide, hogy a két ország kapcsolatának javításán, fejlesztésén dolgozzanak, a kölcsönös tisztelet talaján állva.

Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban

– hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter, hangsúlyozva: „ennek a korszaknak vége van”.

Szijjártó Péter az atv kérdésére válaszolva nyomatékosította, hogy Magyarország egy szuverén ország. „Nekünk senki nem mondhatja meg kívülről, hogy hogy éljünk, ezért aztán érdektelen, hogy más ország állampolgára – legyen az egy nagykövet is – mit gondol a magyarországi belpolitikai folyamatokról” – jelentette ki.

„Úgyhogy, több tiszteletet kérünk a magyaroknak, még a nagykövet úrtól is!” 

Reméli az USA homoszexuális nagykövete, hogy nem kell majd Magyarországra nyomást gyakorolni

Magas pozícióban levő magyar bírókkal tárgyalt az amerikai nagykövet

(24.hu és Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)