Betilthatja az Európai Unió a TikTokot, ha nem csak a deviáns tartalmakat jelenítik meg

Betilthatja az Európai Unió a TikTokot, amennyiben a platform nem fordít kellő figyelmet egyes tartalmak cenzúrázására. Ugyanis a népszerű kínai videómegosztó nem tiltja le a liberálisoknak nem tetsző, akár II. világháborús tartalmakat, az LMBTQP videók természetesen kérdés nélkül maradhatnak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Thierry Breton, az Európai Unió belső piacért felelős biztosa azzal fenyegetőzött, hogy elérhetetlenné teszik a kínai közösségi médiaplatformot, ha az nem cenzúrázza az általa és kollégái által problémásnak ítélt tartalmakat.

A Reuters jelentése szerint Breton azután jelentette ezt ki, hogy a TikTok vezérigazgatójával, Shou Zi Chew-val folytatott videóhívást. Figyelmeztetett, hogy a kínai közösségi médiaplatformnak be kell tartania az EU új digitális szolgáltatási törvényében foglalt szabályokat, különben számolnia kell a következményekkel.

“Nem fogunk habozni, hogy a szankciók teljes skáláját alkalmazzuk polgáraink védelme érdekében, ha az ellenőrzések után úgy látjuk, hogy a platform nem felel meg maradéktalanul az irányelveknek” – figyelmeztetett Breton.

A tisztviselő később a Twitteren megismételte követeléseit, hangsúlyozva, hogy a TikTok fiatalabb közönséget vonzó képessége nagyobb felelősséggel jár.

A TikTok letiltásával való fenyegetőzés azt követően történt, hogy Breton többször is hasonló kijelentéseket tett a Twitterrel kapcsolatban is. Azt mondta, hogy ha a platform új vezérigazgatója, Elon Musk nem tartja be az EU előírásait, akkor következményekkel kell számolnia.

Az Európai Unió messze nem az első a világon, amely a TikTok betiltását fontolgatja. Az Egyesült Államokban a demokraták és a republikánusok is többször felvetették már, hogy részleges vagy teljes tilalmat rendelnek el a kínai kormányhoz kötődő platform ellen.

Míg azonban úgy tűnik, hogy az amerikai tiltás mögött adatbiztonsági aggályok, valamint a platformon található tartalmak Amerika-ellenes elfogultságával kapcsolatos félelmek állnak, addig az EU-ban a tiltással való fenyegetés abból az elképzelésből fakad, hogy a kínai platform nem tesz eleget a felhasználói bázis cenzúrázása érdekében.

Oroszország megbírságolta a TikTokot, mert népszerűsíti az LMBTQP-propagandát

A demokrácia álarca lehull: betilthatja Brüsszel a függetlenedő Twittert

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)