Most már nem náci az Azov a Facebook szerint – Szabadjára engedték a soviniszta alakulatot

Ha elég baromarcú vagy ahhoz, hogy egy zsidó elnököt szolgálj ki jobboldaliként, aki a teljes ideológiai öngyilkosságba vezeti az országodat, akkor már nem leszel veszélyes a Facebook szemében sem…

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az amerikai Meta – a Facebookot, Instagramot és WhatsAppot tulajdonló cég – bejelentette: nem tekinti többé „veszélyes szervezetnek” az ukrán Azov-ezredet. A hírről beszámoló Kyiv Independent szerint ez azt jelenti, hogy az Azov-tagoknak immáron lehet profiljuk a metás platformokon, az Azov-ezredről szóló tartalmakat pedig a jövőben már nem fogják eltávolítani. A lap azt írja: Ukrajna már hosszú ideje tárgyalt erről a Metával.

Az ukrán digitális átalakulásért felelős miniszter, Mihajlo Fedorov szerint így a világ végre „értesülhet a Mariupolt védő hősökről, az orosz propagandát pedig semlegesíthetjük”.

A lap idéz egy szakértőt a „Counter Extremism Project” nevű szervezettől, aki azzal érvelt a döntés mellett, hogy „az Azov-légió más, mint az Azov-mozgalom”. Szerinte az Azov-légió beintegrálódott az ukrán hadseregbe, és a belügyminisztérium alá tartozik, míg az „Azov-mozgalom” egy szélsőjobboldali szerveződés.

Iszlám Állam kontra Azov – Avagy ki a hős Ukrajnában?

Megtiltották az újságíróknak az Azov nácizását, ezért a zsidó firkász lemondott

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)