Eltörölték a női és a férfi kategóriákat a brit díjátadón, de fordítva sült el mint várták

Miután tavaly eltörölték a férfi és női kategóriákat a Brit Awardson, kiderült, hogy a legjobb előadóművész mezőnyében csak férfi jelöltek vannak. A hír nagy port kavart az előadók körében is, és a kritikusok akkor arra figyelmeztettek, hogy ez a lépés hátrányos lehet a női előadók számára.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Stormzy, Harry Styles, George Ezra, Fred again és Central Cee a Brit Awards jelöltjei a legjobb előadóművész kategóriában. Nincs egyetlen női jelölt sem a brit zenei díjátadó legfontosabb mezőnyében, noha éppen az esélyegyenlőség jegyében szüntették meg tavaly a női és a férfi kategóriákat, mondván: más díjakhoz hasonlóan a Brit Awards esetében sem kell különbséget tenni a két nem teljesítménye között, és a nemi megosztottságot el kell törölni.

Korábban kritikus hangok arra figyelmeztettek, hogy a gendersemleges előadói díj esetleg káros lehet majd.

A Telegraph kiemeli, hogy az idei Brit Awards egy másik fontos kategóriájában sem kiegyenlített a verseny: az év lemezéért is nagyrészt férfi zenészek, előadók versengenek.

A legjobb nemzetközi előadó kategóriájában viszont már idén is vegyes a felállás, mert itt három női jelöltet is látni, Beyoncét, Lizzót és Taylor Swiftet.

A nagy egyenlősdiségben Nyugaton olybá tűnik, hogy lassan nem tudják, hogy mit csinálnak. Siránkoznak a nők jogaiért, közben az LMBTQP-lobbi erőltetésével, a gendersemlegesség előtérbe helyezésével lényegében csak az aberráltaknak kedveznek. Vagy éppen fordítva sütik el a fegyvert, mint most, és a nők reprezentációját szorítják háttérbe.

Az LMBTQP-lobbisták újabban szellemi fogyatékosokat öltöztetnek be transzvesztitának, és küldenek színpadra

2022 legnagyobb LMBTQP-őrületei

(Hvg.hu nyomán Szent Korona Rádió)