Elnyerte méltó büntetését a pedofil? Több év bántalmazásért elég 21 év börtön?

Mindössze huszonegy év fegyházra ítélték azt a veszprémi pedofil férfit, aki 13 éven át erőszakolta gyermekeit, és feleségét is számtalan alkalommal bántalmazta. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Takácsné Karácsony Anikó, a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A férfi húsz évig élt együtt a nővel. Együtt nevelték a feleség korábbi házasságából született két lányt, valamint közös gyermekeiket, három lányt és három fiút. A férfi 2008-tól a 2021-es őrizetbe vételéig félelemben tartotta, és napi szinten verte a családtagjait. Kézzel, járóbottal, vesszővel, szerszámnyéllel, nadrágszíjjal, ásó fémlapjával ütötte-verte a nejét és a gyerekeket.

De olyan is előfordult, hogy a nyakánál fogva emelte fel a feleségét a földről, és megrázta. A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a nejét és valamennyi gyermekét rendszeresen szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette ezen időszak alatt, akik közül a legfiatalabb mindössze hatéves volt a cselekmény elkövetésekor. 

A Veszprémi Törvényszék 18 év fegyházra ítélte a férfit első fokon szexuális erőszak bűntette, és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt, azzal, hogy feltételesen se engedjék ki. Emellett eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolc év alatti személlyel kapcsolatba kerülhetne.

Az ítélet ellen az ügyész a minősítés részbeni megváltoztatása, súlyosítás, a férfi és a védője pedig felmentésért fellebbezett.  A táblabíróság egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával és részben megváltoztatta a bűncselekmények minősítését, és felemelte 21 évre az elkövető büntetését.

Bár a modern törvénykezés igen puhán bánik a pedofilok ügyeiben, szerencsére a cella- és börtöntársak általában már nem ilyen toleránsak.

“Bátran mutasd meg a szép oldalad” – még mindig nem tiltották a pedofíliát normalizáló csoportot

Pedofilérzékenyítő darabot mutatnak be Németországban

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)