A késelő migráns nem is tartózkodhatott volna Franciaországban

A líbiai migráns, aki egy pályaudvaron teperte le és szúrta meg többször áldozatát, 2022 óta nem is tartózkodhatott volna francia földön. A kamera felvételen jól látszanak a részletek, miközben a Allah Akbar felkiáltással támad, ami aligha a vallásosságra, inkább a terrorista berögződésre utal jelen esetben is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egyre több részlet lát napvilágot arról a késeléses támadásról, amely január 11-én a kora reggeli órákban történt a párizsi Gare du Nord pályaudvaron, mely forgalmát tekintve a harmadik a világon, naponta 700 000, évente pedig több mint 220 millió ember fordul meg itt.

Pár perccel háromnegyed 7 előtt egy fiatal férfi látszólag minden előzmény nélkül kést rántott, majd a körülötte lévő emberekre támadt. A biztonsági kamerák felvételén jól látszik, amint a földre teperi áldozatát, majd egymás után többször is leszúrja.

Az egyik szemtanú elmondása alapján a férfi mindenkire rátámadt, aki körülötte volt, válogatás nélkül szedte áldozatait a nála lévő 30 centiméteres pengéjű késsel. A késelő az ámokfutást az épületen belül folytatta, egészen addig, amíg a rendőrök több lövéssel ártalmatlanították.

A támadásban hatan megsérültek, többek között egy rendőr is. Az egyik sebesültet súlyos állapotban szállították kórházba, a támadó is súlyosan megsérült, állapota kritikus.

Yoann Maras, az Alliance Police Nationale nevű rendőrszakszervezet titkárának elmondása alapján a támadót ártalmatlanító rendőrök gyors közbelépése nélkül sokkal több lett volna az áldozat. Hozzátette, hogy

a támadó rendkívül erőszakos volt, mivel alig két perc alatt hat embert sebesített meg.

Ami a támadót illeti, letartóztatásakor nem voltak nála iratok, de ujjlenyomata alapján a hatóságoknak hamar sikerült beazonosítaniuk, kiderült, hogy a fiatal férfi 2000-ben született Líbiában, ám a hatósági nyilvántartásban több személyazonosság alatt szerepelt, így az sem kizárt, hogy algériai állampolgár. A férfi illegális bevándorló, aki ellen 2022 nyarán adtak ki a francia hatóságok kiutasítási határozatot, ám a kitoloncolásra nem került sor, mert Franciaország nem deportálhatta volna Líbiába a férfit az ottani bizonytalan helyzet miatt, derül ki a TF1 cikkéből.

A támadás indítéka egyelőre nem ismert, de az Europe 1 értesülései szerint a merénylő Allah Akbar kiáltást hallatott a késelés idején.

Kiskorú bűnözők, vagy inkább hazudozó nagykorú erőszakos migránsok?

Ausztriában miután feleségét leszúrta, gépfegyverrel lőtt a rendőrökre a migráns

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)