Izrael újabb soviniszta lépése: a palesztin zászló terrorista jelképnek számít

Izrael a palesztinok sanyargatásában és megalázásában nem ismer határokat. Kíváncsiak lennénk, hogy a zsidók, illetve a közmédia mit szólna ahhoz, ha az izraeli zászlót terrorista jelképként kezelnék, és betiltanák annak megjelenítését. Ugyanis most pontosan ez történt, csak épp a palesztinok nemzeti jelképével.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Izrael új szélsőségesen soviniszta “nemzetbiztonsági” minisztere, Itamar Ben-Gvir arra utasította a rendőrséget, hogy távolítsák el a palesztin zászlókat a közterületekről, a palesztin nemzeti szimbólum használatát pedig “terrorcselekménynek” nevezte.

“Nem fordulhat elő, hogy a törvénysértők terrorista zászlókat lengessenek, terrorizmusra buzdítsanak, ezért elrendeltem a terrorizmust támogató zászlók eltávolítását a közterületekről és az Izrael elleni uszítás leállítását”

– mondta a miniszter.

Az izraeli törvények nem tiltják a palesztin zászlót, mint olyat, de a biztonsági erőknek “joguk van” eltávolítani, ha úgy ítélik meg, hogy a jelenléte fenyegeti a közbiztonságot.

Ben-Gvir azután rendelkezett így, hogy szombaton nagy kormányellenes tüntetés volt Tel Avivban, ahol néhány tiltakozó palesztin zászlóval vonult fel, és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt fasisztának (értsd: szélsőséges cionistának) nevezték. Netanjahu a zászló jelenlétét “vad uszításnak” nevezte. Úgy tűnik, a zsidóknak mindent lehet, akár betiltani egy másik nemzet jelképét…

Izraeli telepesek rongálták meg a keresztény sírokat a jeruzsálemi temetőben

Megalakult Izrael legsovinisztább kormánya: Jordánia felkészül az ebből fakadó konfliktusokra

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)