Megalakult Izrael legsovinisztább kormánya: Jordánia felkészül az ebből fakadó konfliktusokra

A palesztin és az izraeli sajtó szerint Izrael állam eddigi legszélsőségesebb kormánya megkezdte működését. Az új Netanjahu-kabinetbe ugyanis rengeteg soviniszta politikus bekerült. Jordánia éppen ezért felkészül az esetleges konfliktusokra, és megvédi Jeruzsálem szent helyeit, ha Izrael átlépne bizonyos határokat.

A kormány új programjában például az is szerepel, hogy

“a zsidó népnek kizárólagos joga van Izrael államhoz, mely az ország teljes területére igényt tart”

Továbbá kijelentik, hogy több izraeli várost fognak építeni a megszállt területeken, ami az ott élő palesztin lakosság kárára fog történni.

Benjamin Netanjahu a települések építésével is egy szélsőséges politikust bízott meg. Az pedig külföldön is felháborodást váltott ki, hogy az izraeli nemzetbiztonsági minisztérium élére a keményvonalas, szélsőséges Itamar Ben-Gvirt nevezték ki.

II. Abdullah jordániai uralkodó szerint az amit az izraeli kormány művel a nemzetközi jog teljes semmibe vétele. Ez a politika pedig sem az izraeliek, sem a palesztinok számára nem kedvező.

Az elmúlt hónapokban szélsőséges zsidó telepesek szinte napi szinten sértették meg Jeruzsálem muszlim szent helyeit és rendszeresen támadták meg az Al-Aqsa mecsetet. Mindezt az izraeli kormány védelme alatt.

Miután egy zsidó telepes rálőtt a palesztin férfira, egy izraeli katona kivégezte (megrázó videó)

16 éves palesztin lány a legújabb áldozata az izraeli elnyomásnak

(Orientalista nyomán Szent Korona Rádió)