Videó: Tiltakoznak az ukránok a románok miatt

Tiltakozik a bukaresti ukrán nagykövetség amiatt, hogy egy Bákó megyei faluban orosz katonának öltöztek a hagyományos szilveszteri jelmezes felvonulás részvevői. Érdekes, hogy az ukránok akármilyen  soviniszta akciót hajtanak végre, azt el kell fogadni, de fordítva, ha valami nekik nem tetszik, akkor az elfogadhatatlan.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tiltakozik a bukaresti ukrán nagykövetség amiatt, hogy egy Bákó megyei faluban orosz katonának öltöztek a hagyományos szilveszteri jelmezes felvonulás részvevői.

“Az orosz agresszió jelképeit be kell tiltani az egész civilizált világban”

– írta kedd esti Facebook-bejegyzésében az ukrán diplomáciai képviselet, és arra kérte a román hatóságokat, hogy vizsgálják ki a történteket.

A moldvai Berzunc (Berzunti) községben hagyományosan megszervezett jelmezes felvonuláson több résztvevő orosz katonának öltözött és katonai gépkocsikat imitáló, “Z” betűvel feliratozott mezőgazdasági járművekkel vonult fel. A közösségi médiában elterjedt felvételek szerint a “harckocsikra” “rakétákat” is szereltek.

A bukaresti ukrán nagykövetség bejegyzésében azt írta: sajnálattal veszi tudomásul, hogy miközben Ukrajnát aznap is súlyos orosz rakétatámadások érték, Bákó megyében “egy viccesnek szánt felvonulást szerveztek az orosz terroristák szimbólumait használva”.

“Az ilyen cselekedetek ellentmondanak a román nép álláspontjának”

“Meggyőződésünk, hogy az ilyen cselekedetek ellentmondanak a román nép álláspontjának, miszerint feltétel nélkül támogatja Ukrajnát az ellene indított orosz háborúban” – idézte az ukrán nagykövetség üzenetét az Agerpres hírügynökség. A kijevi diplomácia hozzátette:

reméli, hogy a román társadalom a helyén fogja kezelni az ügyet.

A Bákó megyei rendőrség korábban közölte, hogy nyomozást indított a rendezvénnyel kapcsolatban. Az Agerpres szerint a rendőrség hivatalból vizsgálódik a szélsőséges szervezetek, jelképek és cselekedetek, valamint a háborús bűnösök kultuszának tilalmáról szóló sürgősségi rendelet alapján.

A felvonulásról készült összeállítást alább tekinthetik meg:

Lengyeleket kiirtó sovinisztára emlékeztek állami szinten Ukrajnában – Lengyelország élesen bírálja “szövetségesét”

A migránsok és a szélsőbal szétverték Németországot szilveszter éjjelén

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)