A migránsok és a szélsőbal szétverték Németországot szilveszter éjjelén

A migránsok lakta területeken és a szélsőbaloldal által uralt részeken káoszba fulladt szilveszter éjszakája Németországban. Több sérültről, felgyújtott járműről és rendőrök elleni támadásokról számoltak be. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Berlinben szilveszterkor pirotechnikai eszközökkel lőtték a járműveket, épületeket és járókelőket. A rendőrök és a tűzoltók is “tűz alatt” voltak. A rendőrök, mentők és a tűzoltók is megsérültek a tűzijátékoktól a műveletek során – írta a Die Welt. A város több pontján szándékosan lőttek tűzijátékkal járművekre és épületekre, valamint emberekre.

Helyszíni fotó

Tempelhof kerületben egy buszt pirotechnikai eszközökkel és tűzoltó készülékkel dobáltak meg. A szélvédő tönkrement. A Lichtenrade kerületben a rendőrség szerint 60-80 ember próbált meg tűzijátékkal felgyújtani egy járművet.

A berlini tűzoltóság több mint 1700 hívásra reagált, ami közel 700-zal több, mint egy évvel ezelőtt. Ez az újév reggeli előzetes mérleg szerint. A jelentés szerint 22 ember sérült meg petárdák és rakéták által.

38 esetben támadtak a mentőszolgálatokra, és 15-en megsérültek.

Az egyik sérült mentőst kórházba is kellett vinni. “Ezt a magatartást semmi sem indokolja, és csak a leghatározottabban elítélni tudom” – mondta Karsten Homrighausen tűzoltóigazgató.

A jórészt migránsok lakta Neuköllnben riasztófegyverekkel lőttek a rendőrökre.

Szintén a fővárosban egy üzlet kirakatát “lerobbantották”. “Kollégáink gyorsan megérkeztek, majd szó szerint tűz alá vették őket” – tweetelte a rendőrség. Egy rendőr sérüléseket szenvedett. Mitte-ben egy nő nyakán sérült meg egy petárda. A rendőrség a város más részein is jelentett tűzijátékkal kapcsolatos incidenseket.

Jelentős zavargások voltak Düsseldorfban, a zsúfolt óváros mellett a város egész területén voltak összecsapások.

A kölni rendőrök szilveszterkor több száz fővel vonultak ki különböző helyszínekre. A 2015-ös szilveszterhez hasonlóan ezúttal is előfordult, hogy migránsok támadtak fiatal nőkre és szexuálisan zaklatták őket.

Lipcse Connewitz negyedében álarcosok gyújtogattak és támadtak a rendőrökre. Connewitz az egyik legjelentősebb németországi központja az agresszív szélsőbaloldalnak és az antifának.

Rengeteg rendőr volt szolgálatban

Berlinben mintegy 1100 rendőr volt szolgálatban szilveszterkor. A város nem kérhetett erősítést más szövetségi államokból, mert a rendőrség egész Németországban erős nyomás alatt volt ebben az időszakban. 2022-ben 8400 esetben történt erőszakos fellépés a rendőrök ellen, 2021-ben ez a szám mintegy 5200 volt, ezek során 475-en sérültek meg.

Újabb migráns által elkövetett gyilkosság Németországban, a rendőrség toleranciára int

Betelt a pohár Németországban: csattannak a pofonok az LMBTQP személyeken

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)