Elege van a spanyol színésznőnek, a filmekben tapasztalt propaganda szintű oroszgyűlöletből

Oona Chaplin legutóbbi interjújában legújabb sorozatáról, az Árulás című Netflixes minisorozatról beszélt, és a benne megtalálható nyílt orosz ellenes elemekről, amiből szerinte rengeteg embernek, köztük neki is elege van.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ooana Chaplin spanyol-svéd származású színésznő, akit egyre több filmben és sorozatban láthatnak a nézők. Olyan híres műsorokban tűnik fel, mint például a Trónok Harca (Talisa Stark), valamint az Avatar legújabb részében is szerepel (Varang). A The Independentnek adott interjújában mesél a Netflixen megjelent Árulás című krimi minisorozatáról, és az abban található nyílt oroszgyűlöletről.

A sorozatban szerelmi háromszögbe csöppen férjével, Adam Lawrence-szel (Charlie Cox), aki titokzatos módon hirtelen feljebb lép a ranglétrán, és komoly esélyt kap arra, hogy az MI6 helyettes vezetője legyen, valamint Kara (Olga Kurylenko) orosz kémnővel. A történet középpontjában áll még emellett az “orosz rosszfiúk” és a “brit jófiúk” mindenki által ismert harca, valamint a politikai összejátszás is. Chaplin ezzel kapcsolatban kifejezetten negatívan nyilatkozik.

“Elegem van abból, hogy az oroszok a rosszfiúk. El sem tudom mondani mennyire. Nem tudna valaki egy jobb sztereotípiát kitalálni, amivel együtt tudnánk működni?”

– mondja.

Ezek után azt is hozzáteszi, hogy az orosz elemet eleve menet közben adták hozzá, aminek az oka nagy valószínűséggel az orosz-ukrán háború miatt nyíltan megnövekedett oroszellenesség volt.

“Talán az adott körülmények miatt; talán mert ez csak növelte a tétet…”.

Az interjúját azzal zárja, hogy éppen itt lenne az ideje véget vetni az Oroszországgal vívott ideológiai háborúnak.

Továbbra sem engedik az orosz versenyzőket nemzeti színekben felállni

A ruszofóbia miatt szúrja a szemét a Szabadság téri szovjet emlékmű a Momentumnak

(The Independent nyomán Szent Korona Rádió)