Nem tudnak tovább titkolózni az amerikai vezetők: egyre többen jönnek rá, hogy Ukrajnának nincs esélye megnyerni a háborút

The American Conservative szerint a nyugati vezetők már nem tudják eltitkolni az igazságot Ukrajnával kapcsolatban. Már ott is kezd egyértelművé válni az a tény, miszerint Ukrajnának nincs sok esélye győztesként kikerülni a háborúból.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A The American Conservative hosszú elemzésben ír az ukrajnai helyzetről. A lap hozzáteszi, hogy Ursula von der Leyen által közölt becslés alapján eddig több mint 20 000 civil és 100 000 ukrán katona vesztette életét. Amennyiben ez igaz, akkor ez közel tízszerese az ukrán kormány által bejelentett halott ukrán katonák számának.

“Egyre inkább úgy néz ki, hogy Ukrajnát a vereség veszélye fenyegeti”

– hangsúlyozza a lap.

A mainstream média és a Biden-kormányzat a végtelenségig ragaszkodik ahhoz az állításhoz, hogy Ukrajna le tudja győzni Oroszországot. De a tények a helyszínen nem illeszkednek ebbe a narratívába, és ezt az adminisztráció és a média is tudja – teszi hozzá az American Conservative. Ukrajna a becslések szerint területének 20 százalékát vesztette el. Az ukrán mezőgazdasági területek legalább 22 százaléka orosz ellenőrzés alatt áll.

A mai napig úgy tűnik, hogy Oroszország közel került eredeti céljai legalább egy részének eléréséhez.
2022 májusában az ENSZ Menekültügyi Hivatala arról számolt be, hogy közel nyolcmillió ukrán lakos kényszerült lakóhelye elhagyására, és további hatmillió embert regisztráltak menekültként. Ez a szám ezen a télen valószínűleg még magasabb lesz.

A nyugati sajtóban is egyre többet mutatnak be a valóságból

Ezt követően a lap sorra veszi az Ukrajnával kapcsolatos fontosabb sajtóhíreket.

“A CNN egy hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy az ukrán erőművek legalább 30 százaléka megsemmisült.”

A BBC jelentése szerint hatmillió ukrán maradt áram nélkül. Az EuroNews nemrég arról számolt be, hogy Kijev kétharmada áram nélkül van. Becslések szerint Kijev 80 százaléka pedig víz nélkül van.

Mit nyer Ukrajna azzal, hogy több tízezer emberéletet és infrastruktúrájának jelentős részét elveszíti? Sok ukrán elvesztette szeretteit, és brutális téllel néz szembe, mindezt olyan emberek kedvéért, mint Ursula von der Leyen és Joe Biden. Itt az ideje, hogy a nyugati vezetők szembenézzenek az igazsággal, és tárgyalásokat folytassanak, hogy megmentsék az ukránokat ettől az emberi tragédiától – zárja gondolatait a szerző.

Biden és Johnson akadályozta meg az orosz-ukrán békekötést?

Egy volt amerikai képviselő szerint Joe Biden “rezsimváltásra” használja az orosz-ukrán háborút

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)