Az LMBTQP-lobbi újabb győzelme: már nem csak a normális műkorcsolya párokat engedik Kanadában

A Skate Canada engedélyezte az azonos nemű párok versenyzését a műkorcsolyában. Innentől kezdve tehát már nem csak a normális férfi-nő felállásokkal találkozhatnak egy versenyen a sportág kedvelői, hanem már az aberrált párosok is megmutathatják magukat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Skate Canada korcsolya szövetség hétfőn bejelentette, hogy frissítik a csapat definícióját a műkorcsolyában. Ezután ez a kifejezés az “egy nő és egy férfi” helyett a “két korcsolyázó” lesz. Ez azt jelenti, hogy akár két férfi is párba állhat egy versenyre. Ezzel a döntéssel nem csak a sportág valódi lényegét ölik meg, de még egy olyan platformot hoznak létre, ahol legálisan propagálhatják az aberráltságot, és esetlegesen fiatalokat ronthatnak meg a homoszexuális párok túlzott ünnepeltetésével.

Ez része az egyesület Skating for Everyone kezdeményezésének, és összhangban van a Skate Canada elkötelezettségével a “nemi identitáson alapuló megkülönböztetés tilalma” mellett.

“A csapat definíciójának frissítésével a kanadai műkorcsolya-közösség sok tagjának lehetősége nyílik a sportág megismerésére”

– mondta Karen Butcher, a Skate Canada elnöke egy sajtóközleményben.

A kanadai jégtáncbajnok és kétszeres olimpikon, Kaitlyn Weaver azt mondta, hogy ünnepli a változást. A Skate Canada Equity Diversity, Inclusion and Accessibility Operatív Bizottság tagjaként Weaver szerint a bizottság is szorgalmazza a változást.

“Szeretnénk tükrözni országunk erkölcseit és meggyőződését. Minden ember értékes, minden történet értékes, és mindenki a jéghez tartozik, nem számít, hogyan azonosítja magát.”

– mondta.

Weaver egyébként maga is támogatója az LMBTQP-lobbinak, és ezt a döntést is támogatja, ezzel teljesen kiirtva a sportág valódi formáját.

“Azt gondolom, hogy ez egy személyes győzelem a queer közösség és mindenki más számára, aki csak azzal akar korcsolyázni, akivel jól érzi magát”

– magyarázta.

Ted Barton, a Skate Canada B.C. ügyvezető igazgatója szerint ez a döntés lehetőséget teremt a kreatív változásokra is.

“Számos szempontból támogatom a koncepciót, nyilvánvalóan elsődlegesen a méltányosság, a sokszínűség és a befogadás szempontjából, de kreatív szempontból is. Szerintem nagyon csodálatos lesz”

– magyarázta Barton.

Michael Robach, a Qmunity vancouveri non-profit szervezet tagja, amely a deviánsok életének javításán dolgozik, azt mondja, hogy a változás több lehetőséget nyit meg az emberek számára, hogy láthatónak érezhessék magukat.

“Úgy gondolom, hogy ez nagyon jó precedenst teremt, és azt gondolom, hogy valóban több változáshoz vezet, különösen a sportban, hogy minden identitás elismertnek érezze magát, és teret kapjon”

– magyarázta Robach.

Hozzáteszi, hogy bár a változás a jégen lesz, a hatás sokkal messzebbre is kiterjedhet.

“Azt gondolom, hogy a sportban gyakran nem csak a pályán vagy a jégen lévő sportolókról van szó, hanem az otthoni emberekről is, akik nézik, és köztük vannak felnőttek és néha gyerekek is, különféle szexuális identitással… Gondoljunk arra, hogy a képernyőn való ábrázolás lehetővé teszi számukra, hogy mérlegeljék annak lehetőségét, hogy van hely számukra, hogy megünnepeljük őket”

– mondta Robach.

Weaver szerint bár a sportágban hagyományosan egy férfi és egy női pár szerepelt, a változás lehetőséget teremt új történetek elmesélésére.

“A műkorcsolya olyan gyönyörű sport, amely a hagyományokban gyökerezik. Amikor egy párost vagy táncospárt nézünk, egy férfit és egy nőt látunk mesélni”

– mondta Weaver.

Barton azt mondja, hogy szerinte Kanada az első, amely végrehajtja a változtatást, és bár a szabályok csak a Skate Canada hazai versenyeire vonatkoznak, a csoport reméli, hogy a nemzetközi csoportok is követni fogják ezt a példát.

“Úgy gondolom, hogy a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség nagyon alaposan megvizsgálja, hogy mit csinálunk, és amegfontolják a változás bevezetését. Náluk ez bonyolultabb, mert az övék egy világszervezet, és nehezebb a dolguk, mint egy adott országnak. De nem kérdés, hogy van igény ebbe az irányba haladni”

– magyarázta.

Weaver hozzáteszi, reméli, hogy a csoport példaértékű lehet mások számára.

“Úgy érezzük, hogy Kanada élen az járhat, és példát mutathat arra, milyen is lehet a korcsolyázás”

– mondta.

Ismételten férfi sportoló győzött női úszóbajnokságon – Sokan emelték fel a hangjukat a normalitásért

Új-Zélandon idén az év női sportolója egy férfi

(City News nyomán Szent Korona Rádió)