Kadyrov: Az USA lerombolja a hagyományokat (frissítve: 2022.12.18.)

A nyugati média teljes mértékben az ukránok oldalán van: mintha nem tiporták volna lábbal eddig a kisebbségi jogokat, mintha nem lennének soviniszták, mintha nem követnének el háborús bűnöket ők is (pl. a civil lakosság felfegyverzését és bevonását a harcokba a genfi egyezmény is tiltja). A nyugati híradásokat ellensúlyozva a csecsen elnök, Kadyrov telegram-csatornájáról is szemezgetünk, folyamatosan frissítve!

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megjegyzés: A nácizás, nacionalistázás minket is zavar mindegyik oldalról, de nem az ideológiai töltet miatt fordítjuk le a csecsen elnök csatornáját, hanem a kiegyensúlyozottabb tájékoztatás miatt. (Az viszont a legrosszabb, hogy a magyar és nyugati liberális médiát nem zavarja a nyíltan nemzetiszocialista jelképekkel pózoló ukránok, ők szerintük hősök, még akkor is, ha “értelmetlenül” halnak meg…)

Érdemes a csatornát követni, ahol videókat is megosztanak a csecsenek felvonulásáról, harcairól, vagy éppen nekik tetsző politikai felszólalásokról, tárgyalásokról.

Az USA lerombolja a hagyományokat – 2022. 12. 18.

Az elmúlt száz évben az Egyesült Államok és Európa több tucat háborút, katonai puccsot és inváziót szervezett szerte a világon. Civilek milliói váltak ezeknek áldozataivá. Most azonban azt a még súlyosabb fenyegetést hozzák magukkal, hogy lerombolják mindazon erkölcsi értékeket, amelyeket a nemzetek, népek az emberi lét kezdete óta kialakítottak.

Könnyen manipulálható állatokká akarnak tenni bennünket.

Ez nem történhet meg! Felszólítjuk az egész iszlám világot, minden józan embert, hogy egyesüljenek közös ellenségünk ellen! Pénzük és fegyvereik semmit nem érnek egységünkhöz, akaratunkhoz és Teremtőnkbe vetett hitünkhöz képest!

Az Észak-atlanti Szerződés az egész világ létét fenyegeti. De Oroszország dacolt minden nyugati jóslattal, szembeszállt ezzel a gonoszsággal, és magabiztosan menetel a győzelem felé. Ne hagyd, hogy a NATO diktáljon neked, különben rövid időn belül eltiporják a hazádat!

Álljatok össze testvéreitekkel!

A hadifoglyokat kivégző ukránoknak üzent Kadyrov – 2022. 11. 23. 

Mondanom sem kell, hogy ez egyenesen sérti az összes nemzetközi egyezményt, amely az előírt háborús normák szigorú betartására szólít fel! A Nyugat azonban a velejáró képmutatásában hallgat erről a témáról.

Nem elég, hogy bűncselekményt követtek el a Sátán ezen csatlósai, de tettüket még közzé is tették a világhálón. (…)  Biztos vagyok benne, hogy az elkövetett bűntett megtorlása nem fog sokáig váratni magára.

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezek a pokol kutyái megkapják, amit megérdemelnek.

Azok, akiknek valahogy sikerült megúszniuk a büntetést, arra vannak kárhoztatva, hogy nyomorúságos életük hátralévő részét szorongva éljék le. Nem érdemelnek semmilyen jogot vagy elfogadott normát.

A liberális képmutatás kettősmércéjére mutatott rá Kadyrov – 2022. 10. 31. 

Azoknak ajánlom, akik csodálják az amerikai demokrácia eszméit.

Ma olvastam, hogy New Yorkban egy bíróság nemrégiben az azonos nemű poliamor családok elismerése mellett döntött. Nem megyek bele a részletekbe, hogy mik ezek a “családok”. Dióhéjban leírom: ezek olyan “családok”, amelyekben például három vagy több férj él együtt! Vagyis a bíróság egy ilyen megmagyarázhatatlan és erkölcsileg lehetetlen családot egy hagyományos családdal azonosított.

Az egész történet a Sátán rabszolgái és az általuk bérelt lakás tulajdonosa közötti perrel kezdődött. Ennek a folyamatnak a részletei megtalálhatók az interneten. Meglepő módon a bíróság úgy ítélte meg, hogy a harmadik férj annak ellenére, hogy a másik kettőtől külön élt, törvényes családtag, és megilletik mindazon jogok, amelyek egy hagyományos család hétköznapi tagjait megilletik. Ijesztő, hogy mennyire lendületet kap ez a versenyfutás a természetellenes és nem szokványos kapcsolatok előmozdításáért. Mindezt pedig modernségként, demokráciaként, liberalizmusként mutatják be.

Hagyhatnánk az egészet, és hagyhatnánk őket az “értékeikkel”. Hadd foglalkozzanak ott Iblis (Sátán) trükkjeinek gyümölcseivel. De egy dologra fel kell még hívni a figyelmet. A több mint ezer éve fennálló, jóval az amerikai demokrácia kialakulása előtt megerősödött poligám iszlám házasságokat nem fogadják szívesen az Államokban, vagy inkább kategorikusan és hevesen elítélik. Vagyis egy férj két feleséggel valami barbár dolog az amerikai társadalom szemében. A muszlimok jogait figyelmen kívül hagyják, a Koránt elégetik. Három vagy több férj együtt pedig az amerikai bíróság szerint erős család, a demokrácia apoteózisa. Sőt, kiderül, hogy az Egyesült Államokban egy gyereknek kettőnél több törvényes szülője lehet: apa, sminkelt apa és… az a furcsa néni ádámcsutkával és tetoválásokkal.

Félek elképzelni, hogy az Egyesült Államokban kiket kezelnek a pszichiátriai klinikákon, ha ilyen emberek szabadon sétálnak.
Ne próbálj logikus magyarázatot találni. Nincsen. Ez az igazi sátánizmus. Az obskurantizmus és utálatosság, amit ránk akarnak kényszeríteni.

A nyugati sátánizmus elleni harcra szólítja Kadyrov a Kaukázus népeit – 2022.10.26.

Szeretem a szülőföldemet. A saját országomat. A honfitársaimat. A hagyományokat.

És nem értem azokat, akik csak szavakkal szeretik a Hazát. Őszintén szólva nem értem.

Nem értem azokat, akik nem látják a nyilvánvalót – darabokra akarják zúzni, meg akarják alázni, földbe akarják taposni Szülőföldünket, és a végén bemocskolni hitünket és kultúránkat, hogy ne legyen identitásunk és egyetlen családi értékünk sem.

Okkal használom a “sátánizmus” szót. Valójában ott, Nyugaton a sátánizmus nyíltan fellép Oroszország ellen. Sátáni demokrácia az, amelyben az ateisták jogait védik, de a hívőket megsértik. Vagy amelyben a hagyományos párokat megfosztják gyermekeiktől és áthelyezik őket azonos nemű párokhoz. Szándékosan azonos neműek, nem véletlenül. Európában pedig lenyelték. Modernnek, civilizáltnak tartják. Minél felszabadultabb a téma “öv alatt”, annál jobb nekik. Én ebben degradációt és sátánizmust látok. Szívesebben harcolok ellene ott, mint hogy hagyjam, hogy ez az utálatosság rátelepedjen Szülőföldünkre.

Ma az államnak és az elnöknek szüksége van ránk. Ezért mindenekelőtt a kaukázusiakhoz fordulok: emlékezzetek meg Groznijban a szeretett Prófétánkat gyalázó karikatúrákról. Elégedetlenségét fejezte ki, akkor minden muszlim. Ugyanazok az erők, amelyek akkor sértőn léptek fel, most ellenünk harcolnak Ukrajnában, vagy inkább Oroszországunk földjén. A Groznijban tüntetők azzal fenyegetőztek, hogy Európába mennek, és elbánnak a bűnelkövetőkkel. Hol vannak most ezek a hősök?

Egy önmagát valamire tartó muszlim nem keres kifogásokat.

Ember, ez a dzsihád!

Csecsen parancsnokaink pedig úgy döntöttek, hogy nem védekeznek, hanem támadnak. Pusztítsd el ezeket a sátánistákat, bárhol is legyenek, és bármilyen jól rejtőzzenek is.

Szóval várjátok a jó híreket. Érkezni fognak.

És szeresd a hazádat! Szeresd, de ne csak szavakban.

Ha Zelenszkij valóban szeretné a népét, már lemondott volna – 2022. 10. 18.

“Ha Zelenszkij valóban szeretné hazáját, feláldozná elnöki székét, abban a tudatban, hogy ezzel akár egy ukrán életét is megmentheti. Zelenszkij azonban ennek az ellenkezőjét teszi – ukránokat áldoz fel a pozíciójáért.

Egyetlen józan felhívást sem hallottunk ezeddig Ukrajna bábvezetésének ajkáról, csupán fasiszta jelszavakat. Így önkéntelenül is megérthetjük, hogy Zelenszkij a nyugati sátánizmus szócsöve.

Számomra az is érthetetlen, hogy az ukránokat, ezt a mély történelemmel és sajátos kultúrával rendelkező népet hogyan csalták meg ilyen könnyen és gyorsan a nemi sokszínűség és az agresszív ateizmus nyugati elképzelései? Ez meglep.

Ébredjetek ukránok! Ti csak hús vagytok Európának.

A Nyugat csak azért támogat titeket, hogy ne neki kelljen nyílt csatába menni Oroszországgal. Félelem. Az ország bűnözőkből álló vezetése is fél bevallani aljas titkait – de minden bűncselekményre fény derül majd, amelyért felelniük kell mind a donbászi lakosok, mind az ukránok előtt.”

Dugina meggyilkolása után nem adna teret Kadyrov az ukránokkal való tárgyalásoknak – 2022. 08. 27. 

A csecsen vezető a Telegramon reagált Leonyid Szluckij, az Állami Duma képviselője és a tárgyalódelegáció tagjának szavaira, aki azt nyilatkozta, hogy Daria Dugina meggyilkolása után nehéz Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokról beszélni.

“Kijevben nem lesz tárgyalás a náci (soviniszta – a szerk.) terroristákkal és sátánokkal. Nincs szükség párbeszédre a bűnözőkkel és gyilkosokkal, el kell ítélni őket. Mindannyiukat elpusztítjuk, ha nem adják meg magukat. Megyünk a győzelemig!”

Kadyrov határozott fellépést sürget a nyugati fegyverszállítmányok miatt – 2022. 05. 05. 

A csecsen elnök egy, a csatornáján közzétett videóban fejtette ki az ukrajnai helyzettel kapcsolatos megjegyzéseit, irányadó terveit. Szerinte meg kellene kezdeni a “különleges művelet” második szakaszát:

“A legfontosabb, hogy elkezdjük a második szakaszt. Én kifejezetten különleges műveletet hajtanék végre nemcsak a Luhanszki Népköztársaság (LPR) és a Donyecki Népköztársaság (DPR), hanem Ukrajna egész területén. Miért? Mert a világ legjobb fegyvereivel rendelkező államai szemtelenül ellátják Ukrajnát. (…) Ez már egy globális káosz, törvénytelenség. Ahhoz, hogy ez ne maradjon így, véget kell vetnünk ennek, el kell kezdenünk a második szakaszt.” 

Mondanivalóját kiegészítette azzal is, hogy ezek után mindegyik területen olyan kormány felállítása szükségeltetik, mely a saját népét fogja támogatni.

“Ne a nők szoknyája mögé bújjatok!” – 2022. 05. 01. 

Kadyrov az Azov parancsnokának, Volynnak üzent egyik Telegram bejegyzésében. Felszólította, hogy engedjék el a még náluk tartott civileket, akik mögé bújnak a harcok elől.

“Legyetek férfiak, ne bújjatok női szoknyák mögé”

– írta Kadyrov

“Az Orosz Föderáció elnöke korábban megadta a lehetőséget, hogy megadja magát. Ha ezt nem akarja, legalább a civileket és a sebesülteket engedje el. Oroszország minden szükséges segítséget, ellátást megad nekik. A sebesülteket is orvosi ellátásban részesítjük.

Legyen férfi! Nem szégyelli magát, hogy gyerekek és öregek háta mögé bújik? Hogyan tud élni így majd ezután?”
A csecsen elnök kiemelte azt is, hogy akik civileket használnak védekezésül, azok nem nevezhetők valódi harcosnak.

Kifaggatott fogoly állítja, hogy saját bajtársaikat ölték a Mariupolt védők – 2022. 04. 28. 

A csecsen vezér azt állítja, bizonyítékaik vannak, hogy az ukránok a saját katonáikat ölik meg, ismételten közösségi oldalán üzent, miután elfoglalták Mariupolt.

“Kedves testvérem, Adam Delimkhanov nemrégiben kihallgatott egy náci foglyot, aki korábban Mariupol városában, az Azovsztalszkaja utcában volt tüzelőállásban. A fogoly érdekes részleteket árult el a náci militánsok bűnös tevékenységéről az Azovstal vas- és acélmű területén” – kezdte mondandóját Kadyrov.

Az elnök elmondta, hogy “a fogoly szerint az üzem vastag falai alatt rekedtek többsége fehér zászlóval a kezében kívánta elhagyni a területet. Ezt a kezdeményezést a nemzeti zászlóaljak jelenlegi parancsnoksága kategorikusan elutasítja, ráadásul megerősített bizonyítékok vannak arra, hogy megölik azon katonáikat, akik kifejezték, hogy le akarják tenni a fegyvert”.

Ezután hozzátette, hogy “az orosz fél többször is lehetőséget biztosított a megadásra, arra, hogy a jól ismert utasításoknak megfelelően önként jöjjenek elő rejtekhelyeikről. Nyilvánvaló, hogy körükben banális dezinformáció folyik arról, hogy katonáink civileket lőnek, és szó sincs a hadifoglyok biztonságának garantálásáról, holott a helyzet éppen az ellenkezője. Itt az ideje, hogy észhez térjenek, és megmentsék saját és bajtársaik életét.”

“A nemzetbiztonsági erők parancsnokainak aljassága és a kijevi hatóságok képmutatása már régen túllépett minden létező határt. Nem lepődünk meg az ilyen viselkedésen, hiszen az erkölcstelen és becstelen emberek bármilyen utálatosságra képesek” – tette hozzá Ramzan Kadyrov.

A kihallgatásról szóló videó alább tekinthető meg:

(Orientalista. hu nyomán SzKR)

Mariupol szinte egésze az oroszok kezén van – 2022. 04. 08. 10:27

“Mariupol 98%-ban felszabadult.” Csupán az Azov által megszállt városrészek vannak az ukránok kezén, köztük az Azovstal üzem, melyet erőddé alakítottak.

Jelenleg haditervek kidolgozása van folyamatban, hogy miként számolják fel a soviniszta alakulat utolsó menedékeit is.

A világsajtót bejárt mariupoli kórházról – 2022. 04. 07. 12:47

“Mariupolt nemcsak biztonsági, hanem humanitárius téren is rendbe tesszük. Természetesen a városnak a fasizmus hívei alóli végleges felszabadulása után itt is megkezdődik a munka, de nincs idő várni. A mariupoli életfenntartó intézményeknek segítségre és gondviselésre van szükségük.

Az egyik ilyen létesítmény a mariupoli szülészeti kórház. Az egészségügyi dolgozók kötelességükhöz híven egyetlen napot sem tartózkodtak otthon, az intézmény továbbra is fogadta a betegeket. A kórházvezetés tájékoztatása szerint ebben a másfél hónapban 26 baba született a szülészeten. Emellett a város jelenlegi helyzete miatt más betegeknek is segítséget kell nyújtaniuk az orvosoknak.

Annak ellenére, hogy Bandera (értsd: Azov) válogatás nélkül ágyúzta a várost, a kórház működött, és nem állt le. Emiatt az épület megrongálódott, a személyzet kénytelen volt a betegekkel együtt a pincébe költözni. Az intézmény forrásai azonban kifogytak.

Az Oroszország Hőséről elnevezett Regionális Közalap (ROF) jóvoltából immár nemcsak higiéniai termékeket és gyógyszereket kaptak, hanem elengedhetetlen termékeket és édességeket is.

Egy akció részeként voltam itt a Csecsen Köztársaság nemzetpolitikáért, külkapcsolatokért, sajtóért és információért felelős miniszterével, Akhmed Dudajevvel. Vele együtt a Russia Today forgatócsoportja is ellátogatott az intézménybe. A tévécsatorna dokumentumfilmen dolgozik, amely a Csecsen Köztársaság hozzájárulásáról szól a rend helyreállításában a Bandera igája alatt álló területeken.

Őszintén köszönöm kedves MOM-nak, Aimani Nesievna ROF elnökének, hogy segített Mariupol lakosainak, akik az ukrán sovinisztáktól szenvedtek! A Mindenható Allah fizesse meg őt jó cselekedeteiért és tetteiért!”

Az élvonalban látják el a sebesülteket a csecsen orvosok – 2022. 04. 06. 21:52

“A hadsereget mindenkor olyan emberek kísérik, akiknek nemes hivatása létfontosságú. Csendesen és szerényen teljesítik kötelességüket. Ők, ahogy valószínűleg sokan sejtitek, az orvosok.”

Kadyrov beszámolói szerint a csecsen orvosok mindent beleadnak, hogy mind a katonaság, mind a civil lakosság veszteségeit minimalizálják.

Az ukrajnai területeken tartózkodik a csecsenek országos egészségügyi osztályának vezetője is.

Majd’ 250 ukrán katona adta meg magát Mariupolban – 2022. 04. 04. 22:15

Az 503. zászlóaljból 267 tengerészgyalogos adta meg magát az orosz fegyveres erőknek április 4-én Mariupolban. Kadyrov beszámolói szerint jól bánnak a hadifoglyokkal és biztonságban vannak.

A csecsen alakulatok folytatják előrenyomulásukat a főleg Azov által védett városban.

Ennyit arról, hogy csupán PR katonák a csecsenek, akik nem harcolnak, csak páran tartózkodnak Ukrajnában és csupán fotózkodnak.

A harcot feladó ukrán katonák

Az Azov már az ukrán gyermekeket is lövi? – 2022. 04. 02. 23:11

Az nem újdonság, hogy az ukrán katonák, különösképpen az Azov zászlóalj tagjai a civileket használják pajzsként. A csecsen elnök beszámolói szerint azonban az ostromlott területekről menekülést megkísérlő gyermekeket a soviniszta alakulatok nem engedték útjukra, hanem elkezdtek tüzelni rájuk. Sok gyermek műtétre szorul, néhányan valószínűleg végtagjaikat is elvesztik, a beszámolók szerint több mint 30-an vannak.

Csecsenföld az ő ellátásukat végző kórházat adományokkal látja el.

A csecsenek kezén levő mariupoli területek lakói segélyszállítmányban részesültek – 2022. 04. 02. 19:30

A Mariupolban elhúzódó harcok kritikus élelmiszer- és ivóvízhiányhoz vezettek, így az egyik csecsen közalap segélyszállítmányokat indított meg a városba. Kadyrov külön kiemelte a háborús területek civil lakosságának megsegítői közül édesanyját, aki bevallása szerint rengeteget tesz a lakosságért.

Elhagyják a csecsenek Ukrajnát? Nem éppen… – 2022. 03. 28. 21:00

Rengeteg hír látott napvilágot az elmúlt héten, hogy a csecsenek kizárólag PR katonák voltak, és a nagy veszteségek miatt elhagyják Ukrajnát. Pedig éppen az ellenkezője történik. Kadyrov Mariupolból jelentkezett be csapatai köréből, számos “halott” embere (pl: Mordvichev) is mutatkozott mellette:

Vallanak az ukrán hadifoglyok: a parancsnokság folyamatosan bujkál – 2022. 03. 25. 14:32

Csecsen források szerint több ukrán hadifogoly is beismerte, hogy rossz oldalra állt a harcok során, de készek arra, hogy kijavítsák hibáikat. Ezek a megbánó nyilatkozatok egyértelműen a katonák félelméből fakadnak, és ezért akár komoly titkokat is képesek elárulni. Például az is kiderült a hadifoglyoktól, hogy valójában milyen is a harcok szervezése az ukrán oldalon. A parancsnokok csak ritkán járnak a front közelében, a legtöbb időt azon kívül töltik és éppen ezért a harcoló katonák csak hosszútávú parancsokat kapnak. Ennek az az oka, hogy a vezetőség nem tartja biztonságosnak a harc területén tartózkodni, és inkább távolról figyelik az eseményeket, csak hogy a saját életüket menthessék.

„Az ukrán parancsnokok időnként eljönnek a frontra, hosszú távú parancsokat adnak, és gyorsan távoznak, nehogy golyót kapjanak.”

Valóban nevezhető dzsihádnak az, amit az ISIS és a hozzá hasonló terrorszervezetek végeznek? (2022. 03. 23. 18:35)

Kadyrov az egyik arab világbéli követőjétől érkezett üzenetet közölte Telegram csatornáján:

“Mindenekelőtt annak örülök, hogy sikerült újrateremtenünk a dzsihád valódi szellemét, amelyet az ISIS és más hasonló csoportok torzítottak el, amelyeket az Egyesült Királyság hozott létre, hogy eltorzítsa és megszentségtelenítse az iszlámot. Köszönjük Mudzsahednek… Allahra, minden szabad nép büszke rátok…

Kicsordul a könny emberséged láttán: feláldozod magad a civilek védelmében, akiket az ukrán nácik használnak emberi pajzsként. Köszönjük a felvételt, amely megerősíti az Ön iránti büszkeségünket és az igazi iszlámot, amely Mohamed prófétánk szunnájára épül (Allah áldása és békessége legyen vele).

Az ISIS és más hasonló terrorszervezetek Amerika és az általa irányított Nyugat feladatait ellátva, a vallás leple alatt lemészárolják, otthonaikból elűzik az embereket, erőszakosak, becsületsértők, ezzel is kiszolgálják a cionista-amerikai projekt érdekeit. Amikor végeznek a feladatukkal, Amerika és a Nyugat megsemmisíti őket, majd létrehoznak egy új csoportot más néven, és megpróbálják azt a látszatot kelteni, mintha a szélsőségesek ellen harcolnának, bár valójában ők állnak a háttérben, finanszírozzák azt és terjesztik. Arab, iszlám és afrikai országokat használnak fel káosz létrehozására, a népek megosztására és dicsőséges vallásunk arculatának eltorzítására.

Ezer köszönet neked! Büszkék vagyunk rád, mert felhúztad az iszlám káprázatos zászlóját. Bebizonyítottad, hogy az iszlám nem a civilek megöléséről és az ártatlanok lemészárlásáról szól, hanem egy olyan vallásról, amelyet minden más közösség előtt csodálunk.”

Munkát ajánlanak a csecsenek Zelenszkijnek, ha leköszön posztjáról (2022. 03. 23. 12:25)

Kadyrovhoz közel álló Ayub Simbarigov egy kérést intézett a csecsen elnök felé Zelenszkijjel kapcsolatban. Ugyanis Ayub szerint valamiből azért meg kell majd élnie, ezért fogadják be a Csecsen Köztársaság Vidám és Találékony Klubjába. Kadyrov engedélyt adott az állásajánlat megtételére.

“De sietnie kell, mert ez az ajánlat csak most érvényes.”

Kadyrov Zelenszkijnek üzent: Okos gyereknek tűnsz, mi lett belőled mostanra? (2022. 03. 23. 00:02)

“Zelenszkij!

A hírszerző szolgálatok azt tanácsolták neked, hogy menekülj el Ukrajnából? Ilyen tanácsokat nem kívánhatsz még egy ellenségnek sem – mondom irónia nélkül. Más szóval, azt tanácsolták, hogy elsőként menekülj el a süllyedő hajóról.

Inkább hallgass arra, amit a szomszédos országok vezetői tanácsolnak: tisztítsd meg Ukrajnát Oroszország segítségével a különféle csőcseléktől, Bandera-tagoktól, neonáciktól, azovistáktól, úgynevezett iszkleristáktól, vahabitáktól és a Közel-Keletről bevándorolt terroristáktól, majd építsetek közösen egy szélsőségektől mentes államot, ne legyen többé amerikai és NATO-báb, legyen erős akaratú, saját vasakaratú elnöke Ukrajnának. Láthatjuk, hogy nem érted a teljes helyzetet, ezért érts egyet Vlagyimir Putyin elnök minden javaslatával, találkozz vele, és végül békésen oldd meg ezt a kérdést.

Vlagyimir Vlagyimirovics feltételei kölcsönösen előnyösek és produktívak.

Vegyük észre, hogy Vezetőnk mindig támogatja azokat az országokat, amelyek a Nyugat piszkos politikájának áldozatává váltak, és stratégiai szövetségesekké teszi őket. Ukrajnát is támogatni fogja.

Ha nem akarsz úgy bevonulni a történelembe, mint olyan elnök, aki gyenge jelleme és rövidlátása miatt nem tudott megbirkózni a belső fenyegetésekkel és a külső felbujtókkal, az ország problémáival és az idegen nyugati ideológiával, akkor az ilyen tanácsadókat hazaárulónak kell titulálnod. Nem helyénvaló, hogy egy ilyen főparancsnok először a harcoktól több száz kilométerre lévő óvóhelyeken rejtőzködjön, majd szégyenletes módon elhagyja országát és népét. Nem szégyen elveszíteni a bátorságot Európában. De a való életben az embernek a végsőkig embernek kell maradnia.

Okos gyereknek tűnsz, mi lett belőled mostanra?

Ne hagyd, hogy teletöltsék az agyadat kilátástalan ötletekkel – használd a józan eszedet! Fordulj Oroszország felé, és úgy vonulsz be a történelembe, mint egy béketeremtő, aki megmentette a népét.

Ha aggódsz az életedért, kész vagyok megkérni Vlagyimir Vlagyimirovicsot, hogy adjon menedéket a Csecsen Köztársaságban. Ne félj, megmentjük az arcodat. És ami a legfontosabb, SENKI sem fog megtalálni!”

A csecsen elnök az alábbi videót is posztolta írása mellé, ha esetleg Zelenszkij mégsem hallgatna tanácsaira:

Joe Biden a háborús bűnös (2022. 03. 18. 9:55)

A csecsen elnök szerint Biden amerikai elnök számít jelenleg a legnagyobb háborús bűnösnek, ugyanis számos ország megnyomorításáért ő a felelős:

Biden büszkén vállalja fel, “hogyan bombázták le személyes kezdeményezésére Belgrádot, és semmisítették meg a szerb negyedeket. Ő volt az, aki parancsot adott a légierőnek Szíria bombázására, s mint később kiderült, fogalma sem volt róla, hogy mely hadműveleti terület ellen indította meg, és, hogy ott kik tartózkodnak. Arra is emlékszünk, hogy még szenátorként Biden szenvedélyesen ragaszkodott Irak inváziójának szükségességéhez. És a világ nem feledkezik meg az amerikaiak bagdadi atrocitásairól.

Ma nincs hírhedtebb katonai és gazdasági bűnöző az országok jelenlegi vezetői között, mint Joe Biden. A tekintélyelvű zsarnok és hataloméhes despota tipikus példája. Az egész civilizált világ ezt nagyon jól megérti.”

Vasvillákkal fogadják az ukrán civilek a csecseneket? (2022. 03. 17. 20:29)

Az ukrán média azt állítja, hogy a csecseneket felfegyverzett, lázadozó lakosok fogadják. Kadyrov ennek ellenkezőjéről számolt be, szerinte teljes nyugalom van az általuk elfoglalt városokban.

“És nem, kedves propagandisták, nem bombák hullanak a fejükre, hanem egyszerű hópelyhek.”

Az ukránok továbbra is a civilek mögé bújnak, folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok (2022. 03. 17. 18:32)

Kadyrov ismételten arról ad értesítést, hogy az előrenyomuló orosz csapatokkal szemben pajzsként használják az ukrán katonák a civileket, a csecsen harcosoknak ezért nehezebb a térnyerésük.

Eközben az elfoglalt területek lakosságának nagy mennyiségű humanitárius segélyt juttatnak el.

Az amerikaiak nagy mennyiségű fegyverzettel látják el a csecseneket? (2022. 03. 16. 21:36)

Ukrajna egy nagyobb fegyverszállítmányra számíthat az USA-tól, mely többek között tartalmaz testpáncélt, tankelhárító és légvédelmi rendszereket. Az ukrán haderő jelenlegi állapotát elnézve Kadyrov arra a következtetésre jutott, hogy hamarosan a fegyverek a csecsenek kezében lesznek láthatók:

“Végre láthatjuk azokat a hírhedt amerikai fegyvereket, amiket a jenkik a hollywoodi filmekben mutogatnak! A Google-ban rákerestem néhányra a listáról, és máris viszket, izzad a kezem: tényleg mindjárt a miénk lesz?

Előre tudom, hogy az amerikaiak valami leszereltet és messze nem a legjobb minőséget dobják majd Ukrajnába, de… nos, olyat megérinteni, ami Made in USA. (…)

Egy kérésem lenne: legalább azt mondjátok meg, hogy hol lépi át a szállítmány Ukrajna határát? Ne kelljen időnket vesztegetni a keresésével.”

Lassan, de biztosan halad az Azov-zászlóalj kiverése Mariupolból (2022.03.16. 21:00)

A csecsen elnök leírásai alapján a város szinte teljes területe az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll már, az Azov-zászlóalj harcosai pedig az azovstali kohászati ​​üzem vastag falai mögött várják elkerülhetetlen halálukat. A gyár elvesztése jóvátehetetlen károkat okoz a védekezőknek, hiszen nem csak egy stratégiailag fontos objektum, hanem munkaerőveszteség is.

“Az igazság kedvéért meg kell jegyezni, hogy az ukrán “harcosok”, akiket állítólag a legerősebb nyugati kiképzők oktattak és fegyvereztek fel a legújabb technológiával, minden erejükkel nekivágtak a futásnak. Hogy ez egyfajta hadviselési taktika vagy a visszavert vezetés parancsa, az tisztázatlan számunkra, […] de már a küszöbön van a megtorlás minden civilek ellen elkövetett bűncselekményért!

Kadirov hozzáteszi továbbá, hogy a helyi lakosság tisztában van az éppen zajló különleges katonai műveletek lényegével és örömmel fogadják az érkező csecsen harcosokat.

Adam Sultanovich azt az utasítást adta, hogy szisztematikusan, a személyzet számára a lehető legbiztonságosabban tisztítsák meg az üzem területét.

Az ukrajnai csecsenek elrablása ellen szólalt fel Kadirov (2022.03.16. 20:30)

Az SBU-hoz és az ukrán fegyveres erőkhöz küldött üzenetet Kadirov, melyben kifejtette, tudomása van róla, hogy Ukrajnában élő csecseneket hurcolnak el, akiknek egyetlen bűnük a nemzetiségük. A videóüzenetben kilátásba helyezte, amennyiben nem fejezik be a tevékenységet és nem engedik szabadon az ártatlanokat, bosszúhadjáratot indít az elkövetők ellen.

“Biztosíthatom önöket, hogy a hatóságoknak ez a tette nem marad büntetlenül. Meg fogjuk találni mindazokat, akik részt vesznek ezekben a megnyilvánulásokban, és bosszút állunk rajtuk.”

Ilona Musknak üzen Kadirov (2022.03.14. 21:15)

Ilona Musknak nevezi Elon Musk a világ legnagyobb szabadkőműves, felsztárolt-felhájpolt modernista lényt Kadirov, a csecsen elnök. Ettől már szimpatikus nekünk önmagában a csecsen vezér. Kifejti, hogy nem egy súlycsoport Putyinnal, és ezért rosszul járt, hogy kihívta őt egy az egy meccsre. Ha meg akarnának küzdeni, akkor simán leveri őt Putyin. Illetve felajánlotta neki, hogy a küzdelem előtt menjen el Groznijban, ahol különböző képzéseken mérettetheti meg magát, példaként hozva fel, hogy a csecsen kommandós épületharcászati versenyeken megverték többször is az USA hasonló alakulatait.

Konkrétan ezeket ajánlotta Ilonának

“Orosz Különleges Erők Egyeteme, ahol lőfegyveres kiképzést kapsz. A különleges erők csapatainak világbajnokai fognak tanítani, akik 2015-ben egyszerre verték meg az amerikai különleges erőket;

Akhmat Fighting Club – itt megtanítják, hogyan kell ütéseket bevinni, mert erre a tulajdonságra minden küzdelemben szükséged lesz, és Abuzaid Vismuradov irányítása alatt nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is gyorsan fittté válsz, és acél idegekre teszel szert;

Gyakorlat a grozniji Csecsen Állami Televíziós és Rádiós Műsorszolgáltató Társaság falai között – itt megismertetik veled a PR amerikai módszereit, és megtanítják, hogyan kezeld a fiókjaidat a közösségi oldalakon.”

Megszerezték az ukrán önkéntesek listáját Zsitomir régióból (2022.03.13. 21:15)

Utalásokat tesznek arra, hogy az ukrán titkosszolgálattól vették “fillérekért”, és egyben felszólítanak minden ukránt, hogy ne csatlakozzanak az ukrán sereghez, mert csak “feláldozható golyófogóknak” használják őket. A csecsen különleges alakulatok felkutatnak mindenkit – ígérik. A lista egy részét közzé is tették bizonyítékként (a Szent Korona Rádió szerkesztősége is megnézte, bár valóságtartalmát értelemszerűen nem tudtuk vizsgálni), amin minden személyes adat látszik, köztük címek is.

Korábbi videókban látható volt, hogy csecsen különleges alakulatok házkutatásokat végeznek és ukrán katonákat keresnek…

Kadirov, a csecsen elnök személyesen is ellátogatott a harcoló csapataihoz (2022.03.13. 19:00)

Több videót is bemutattak, ahol Ramzan Kadirov a csapatait látogatja meg. Térképek kitakarva, a hangulat jó, egyébként nem tudni milyen messze voltak a frontvonaltól. De ez egy állam vezetőjétől mindenképpen tisztességes és becsülendő!

Ezzel kapcsolatban a következő üzengetés zajlott le:

Ha Kadirov valóban Kijev közelében van, az ukrán fegyveres erők megsemmisítik őt – Arestovicsot.
Kadirov: Miért “ha”? Láttad a lövéseket, vagy kopogtassak az ajtódon?

Újabb segélyszállítmányok érkeztek az ukrán lakosság részére a csecsenektől – a gyermekekre is gondoltak 2022. 03. 12. 20:50

“Barátaim, ismét nagyszabású jótékonysági akció bontakozott ki Melitopol város utcáin. Az Oroszország Hőséről, Akhmat-Hadzsi Kadirovról elnevezett Regionális Közalap a mai napon mintegy 80 tonna élelmiszer-rakományt juttatott el a nehéz helyzetbe került lakosokhoz.

A helyi lakosság alapvető termékeket kapott: lisztet, rizst, hajdinát, cukrot, vajat, hagymát, burgonyát és még sok mást. Drága Anyám, Aimani Nesievna, a ROF elnöke rámutatott, hogy ezen városban hiánycikk a bébiétel, így gondoskodott arról, hogy a legjobb minőségű tápszereket szállítsák ki a rászorulóknak. Perceken belül sorba álltak az ételért. A lakók őszinte köszönettel fogadták az Alap segítségét.

A humanitárius segélyek Ukrajna állampolgáraihoz való eljuttatásának kérdései speciális ellenőrzésem alatt állnak. Nem szabad megengedni, hogy a civilek hiányt szenvedjenek az alapvető élelmiszerekből. Korábban több mint 20 tonna élelmiszer-szállítmányt szállítottak a ROF-ból Melitopolba, és a helyi lakosoknak is biztosítottuk a szükséges orvosi segítséget.⠀

Melitopol lakosainak ezreihez hasonlóan őszinte köszönetemet fejezem ki Aimani Nesievna-nak Ukrajna polgári lakossága iránti törődéséért és figyelméért!”

Az Intel Slava Z értesülései szerint további 300 tonnás segély is érkezett.

Milyen egy harcos nemzet mentalitása? – 2022. 03. 12. 00:05

“Milyen mély hagyományokat ápoltak őseink az évszázadok során! Annak, aki háborúba indult, nem volt erkölcsi joga ahhoz, hogy elfusson az ellenség elől, és még kevésbé hátat fordítani neki. Nem gyászolták, nem sajnálták. Az anya nem bocsátott meg gyermekének, ha elárulta társait. A fiúkra már nem tekintettek övéikként, ha nem találták bátorságukat, hogy meghaljanak az anyaországért.

Egy csecsennek még az elkerülhetetlen halál árnyékában is el kell gondolkodnia azon, mely az a halál, ami után a hozzá legközelebb álló személy gyászolhatja.

Az ilyen anyáknak nem születhettek gyenge lelkű gyermekeik. Így neveltek évszázadokon át harcosokat, a haza hűséges fiait, akik a becsület és a méltóság, a tradíciók és a hit iránt voltak elkötelezettek.”

Szélsőséges szervezetként ismerhetik el a Metát Oroszországban? – 2022. 03. 11. 21:28

Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége kérelmet intézett a Roszkomnadzorhoz, hogy korlátozza az Instagramhoz való hozzáférést. Az ügynökség azt is kéri a bíróságtól, hogy ismerje el a Metát szélsőséges szervezetként, és tiltsa be tevékenységét Oroszországban.

Az intézkedések kiváltó oka a Meta ordító kettősmércéje volt, ugyanis az oroszok elleni gyűlöletkampányra felfüggesztették a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos tiltásokat, s az ukrán szélsőségesek posztjai is maradhattak a felületeken.

“Biztos vagyok benne, hogy minden önmagát tisztelő csecsen és orosz polgár teljes mértékben támogatja azt a döntést, hogy betiltják ennek a társaságnak a tevékenységét országunk területén. Szerencsére olyan hazai közösségi platformjaink vannak, amelyek semmiben sem maradnak el a Metától és a többi nyugati közösségi hálózattól, sőt sok tekintetben sokszorosan jobbak is náluk! Ezért mindannyian együtt költözünk az orosz platformokra!” – zárta gondolatait a csecsen elnök.

Hazai étellel látták el a fronton küzdő katonákat – 2022. 03. 11. 21:12

A harctéren egy kis hazai jó morálnövelő tud lenni. A csecsen katonák hagyományos, népük receptjei szerint készült húsételt kaptak ajándékba.

“Egy ilyen nagylelkű és időszerű ajándék igazi meglepetés volt a harcosok számára. De nincs ebben semmi meglepő. Nagyra értékelünk minden csecsen harcost, és készek vagyunk minden segítséget megadni nekik!” – fogalmazott Kadyrov.

A csecsen katonák családjai folytonos anyagi segítségben részesülnek – 2022. 03. 11. 9:59

“Bátor harcosaink tiszteletére Aishat Kadyrova Csecsen Köztársaság kulturális minisztere, Khadizhat Kadyrova Groznij Városháza Óvodai Oktatási Osztályának vezetője, valamint a tekintélyes Medni Musaevna jótékonysági rendezvényt tartott.

Az ukrajnai különleges hadműveletben részt vevő csecsen harcosok családjai létszámtól és a jóléttől függően 20-100 ezer rubel összegű anyagi segítséget kaptak. Emellett a családoknak élelmezési segélyt is nyújtottak.

Nagyon szívderítő, hogy a haza védőinek családjai nem maradnak kellő törődés nélkül. Amíg apáik, testvéreik, fiaik védik az anyaország érdekeit Ukrajnában, otthon mindig támogatják őket, rendszeres segítséget és odafigyelést biztosítanak.”

Az orosz katonák családjait zaklatják az ukránok. Hamis halálhírekkel rémisztgetik őket – 2022. 03. 10. 20:25

A nyilvános telefonos adatbázisokat felhasználva az egyik legaljasabb pszichológiai befolyásolás módszeréhez fordultak az ukránok a csecsen elnök beszámolói szerint.

“Nyilvános telefonos adatbázisok segítségével felhívják a fronton harcoló katonák hozzátartozóit, és értesítik őket azok haláláról. Természetesen a halálhírek nem igazak, de néha a rokonok nem tudják elérni a katonákat, mert fontos küldetést teljesítenek, és ezért nem tudják használni a mobiltelefonjukat. Egy ideig a rokonok így reménytelenségben maradnak.”

A civileket használják pajzsként az ukránok – 2022. 03. 10. 16:27

A lakosság beszámolóira hivatkozva azt állítják a csecsenek, hogy az ukrán hadsereg a civileket mintegy élő pajzsként használja a hadműveletek során.

“Gyermekeink gyakran hallanak a lakosoktól az ukrán nemzeti zászlóaljak bűnözői tevékenységéről, arról, hogyan használják az állampolgárokat emberi pajzsként, telepítenek légelhárító rakétarendszereket a lakott területekre.

Kétségtelen, hogy mindegyikük elszenvedi a maga büntetését.”

Cáfolják egyik parancsnokuk halálhírét – 2022.03.09.12:50

Sherip Delimkhanov nem halt meg, hanem továbbra is harcol. Videón jelentkezett be jó kedélyűen a frontról, ezzel cáfolva azon híreket, miszerint az ukránok megölték volna.

A csecsenek örülnek a Coca-Cola és a Mc’Donalds kivonulásának – 2022.03.09. 12:47

Mint írják: ezek egészségtelen ételek és italok, és ők már várták a percet, amikor ezek a nyugati szennyételek nem lesznek jelen a boltok polcain. Egészséges táplálkozást hirdették mindig is, illetve a profit is legalább az országban marad. Oroszország és Csecsenföld képes magát élelmiszerrel ellátni – szögezték le.

Nem az országok szankcióitól kell félni, hanem az utolsó naptól – 2022.03.08. 11:30

Kadyrov őszintén kifejtette véleményét, miután Japán bejelentette, hogy csatlakozik az USA és az EU által meghirdetett szankciókhoz:

“Japán szankciókat vezetett be orosz állampolgárok ellen, közöttük ellenem is.

Kezdem megérteni az USA-nak és európai csatlósainak olcsó politikáját, akik, hogy demonstratív tevékenységet tanúsítsanak, szankciókat vezetnek be és befagyasztották nem létező bankszámláimat. De Japán? Egy évszázados erkölcsi hagyományokkal és nemes magatartással bíró ország, a “Bushido”, amely mindig is elkülönült az egész világtól, hirtelen megdőlt Európa alatt. Tényleg csodálkozom, hogy ilyen okosnak tűnő emberek hogyan tévedtek el így hirtelen, és fagyasztották be a vagyonomat, mellyel nem is rendelkeztem soha Japánban?

Valószínűleg a pénzügyi tevékenységem eltiltása mellett most megtiltják, hogy animéket nézzek és cseresznyevirágzást élvezzek. Beállok a nindzsák soraiba, mindezt titokban teszem. (…)

Pontosan ugyanazokat a megtorló intézkedéseket kell bevezetnem, mint ők. Mostantól Japán vezetése nem teheti be a lábát csecsen földre, kivéve két helyet – a Braguny és Samashki falvakban található elmegyógyintézeteket. Nem vagyok szörnyeteg, hogy megfosszam őket a szükséges kezelésektől. Minden vagyonukat és bankszámlájukat lefoglalom, kiárusíttatnak, és a pénzforrások a Kuril-szigetek fejlesztési alapjába irányíttatnak.

De komolyan, nem érdekel egyetlen ország szankciója sem. Csak egy dologtól félek – attól, hogy a Mindenható szankciói alá kerüljek! Csak Istennel félek elrontani a kapcsolatomat!”

A csecsenek újabb alakulatokkal várják, hogy meginduljanak Ukrajnába (2022.03.07. 10:53)

SOBR Akhmat néven új alakulatot alapítottak a csecsenek, amiről videót is közzétettek. A híradás szerint nagyon sok önként jelentkezőjük van, akik szívesen részt vesznek Ukrajna elleni hadjáratban, Oroszország védelmében. Az alakulatot a Kadirov-család fegyverezte fel és koordinálja, tehát a csecsen elnök személyesen alapította meg.

A nyugati híradásoknak ellenkezően a harci morál továbbra is jó az orosz csapatoknál – 2022.03.06. 20:58

A főbb hírportálok beszámolói szerint az oroszok és a hozzájuk köthető csapatok harci morálja folyamatosan csökken. Ezt, az Ukrajnához köthető propagandát tűnik megcáfolni a Kadyrov Telegram csatornája által közzétett videó, melyben parancsnoka látható, aki lábsérülését saját maga ellátva, megfogyatkozott testi épséggel is tovább vezette embereit.

A csecsen elnök beszámolói szerint több ezer, eddig a frontra ki nem vezényelt katona és önkéntes várja, hogy belevethesse magát a harcokba.

Több tonna humanitárius segélyt osztottak ki a csecsenek az ukrán lakosság között – 2022.03.06. 17:00

Míg a fősodratú nyugati médiában arról szól a fáma, hogy az orosz alakulatok éheznek, az ukrán lakosságtól szinte koldus módjára élelmet kéregetnek, addig a csecsenek beszámolói szerint éppen az ellenkezője történik, az ő csapataik osztanak élelmet a civilek között, s az oroszok is több tonna humanitárius segélyt küldtek a régióba.

Élelemosztás az ukrajnai civilek körében az oroszok által

Melitopol városában is 20 tonna élelmiszersegély kiosztását szervezték meg a csecsenek. A hírforrások szerint a lakosok hálásan fogadták a segítséget, az árvaház részére ebből elkülönítettek 2 tonnát. A helyi gyógyszerhiány megszüntetésének orvoslása is megkezdődött.

Több millió dollárt találtak vöröskeresztes adománynak álcázva a csecsen alakulatok? – 2022.03.06. 9:00

A csecsen csapatok egy videót tettek közzé, melyen egy rejtekhely átvizsgálása lett rögzítve. Első látásra a helyiség tele van vöröskeresztes adományokkal, a dobozokon a szervezet hivatalos jelölései láthatóak. Több száz, ha nem ezer láda kerül elő. A felnyitás pillanatában azonban nem élelmiszert, elsősegélyfelszerelést láthatunk, hanem azt, hogy a tároló tömve van kötegelt dollárokkal. Több láda felnyitására is sor kerül, mindegyiknek megegyezik a tartalma. Több millió, ha nem milliárd dollárról van szó.

A nemzetközi sajtónak ajánlatos lenne az oroszok mindennapos veszteségeinek közlése és lejáratásuk helyett az ilyen és ehhez hasonló kétes üzletekre mutató esetekkel is foglalkozni. Miért van több millió dollár vöröskeresztes ládákba rejtve ukránok által hátrahagyott területeken? Honnan származhat a rengeteg valuta?

A felvételről ezeddig több információ nem látott napvilágot, amint bővebb tartalmat szoláltatnak a hírforrások, frissítjük cikkünket.

Fülét-farkát behúzva menekült el Zelenszkij – 2022.03.05. 17:04

Zelenszkij, ukrán elnökről pár napja szárnyra kapott azon hír, mely szerint elhagyta hazáját, s egy másik ország védelme alatt húzza meg magát. Erről számol be Ramzan Kadyrov is csatornáján.

A csecsen elnök szerint olyan hirtelenséggel távozott Volodimir, hogy kollégái közül sokan észre sem vették, emberei nagy része tanácstalan, nem tud mit tenni a kialakult helyzettel. A káoszt az is fokozza, hogy senki nem tudja, melyik országban tartózkodik jelenleg.

Kadyrov a kombattáns nacionalista, a védelem ügyében mindenre elszánt kijelentéseit is számon kéri Zelenszkijen, ugyanis most nem azok mentén cselekedett.

“Még van idő visszatérni Kijevbe, elfogadni Oroszország követeléseit, és bocsánatot kérni… Itt van a törvényes elnök, add át a hatalmat és reménykedj a sorsban.” – szólítja fel a csecsen vezető az ukrán elnököt.

A csecsenek a háború folytatását kérik Putyintól – 2022.03.03. 17:04

A csecsen vezető Ramzan Kadyrov Telegram csatornáján a háború folytatását és a béketárgyalások beszüntetését kéri Putyintól.

Az elnök kiemelte, miszerint mind az orosz, mind az őalá tartozó katonák harci kedve töretlen, s nem akarják letenni a fegyvert, továbbá nem hisz a béketárgyalások sikerességében.

A Nyugatot pedig a szankciók feloldására szólította fel, ugyanis szerinte a szoros orosz gazdasági függés és az USA eladósodása miatt nem fogják bírni a terheket.

Életben van Tusajev? – 2022.03.03. 16:38

Pár nappal ezelőtt elterjedt annak a híre, hogy az egyik vezető csecsen hadúr Magomed Tusajev életét vesztette a harcok során. Most Kadyrov bejegyzésében, melyben a civilekkel való bánásmódról értekezik, mint élő személy kerül megemlítésre.

Elfoglalták Ukrajna legnagyobb katonai bázisát, sok-sok fegyvert és lőszert zsákmányolva 2022.03.03. 14:51

Huszein Mezhidov vezeti a csecsen egységeket, aki több videóval is bejelentkezett már az ominózus telegram csatornán. Állítása szerint egy egész zászlóaljat, több mint 2500 ukrán katonát kergettek el, majd nyomultak be “Ukrajna legnagyobb katonai bázisára”. A felvételen valóban látható egy komplexum és sok-sok hátrahagyott hadieszköz, harcjármű, lövedék, lőszer és tüzérségi eszköz. A pontos helyszín is kérdéses, de Kijev közelében vannak a csecsenek.

Egy másik mai videóban csecsen harcosok segítenek civileknek eljutni a legközelebbi óvóhelyre. Próbálnak magukról érthető okokból pozitív képet kialakítani…

A csecsenek veszteségeiről – 2022.03.02. 13:55

Barátok, a megölt csecsenek ezreiről szóló hírek nem igazak. Kijelentem, hogy az Ukrajna területén zajló harcok teljes ideje alatt sajnálatos módon haltak meg a Csecsen Köztársaság polgárai közül, ketten az Orosz Védelmi Minisztérium alkalmazottai és még hat sérült, akiket korábban már említettem.

A Csecsen Köztársaság Nemzeti Gárdájából nincs áldozat.

Az ukrán propaganda nem igazán bírt a csecsen harcosokkal, ezért az álhírek terjesztését is bevetik.

Mondok mást is. Kapcsolatban vagyok a harcosainkkal. A parancs végrehajtása után számukra fontos, hogy a csecsen alakulatokról jó benyomás alakuljon ki a civil lakosság körében és ez az utasítás a legfelsőbb parancsnokságtól is érkezik. Ez így történik. Nemrég gyermekes nők keresték fel fiainkat, és kértek segítséget élelmezésben és szállásban. Természetesen segítettek, és mindaddig segítenek, amíg szükség lesz rá. Melegben vannak, védett helyen és kapnak ellátást. És ez történik mindenfelé. Jó hallani a hálát és elismerést olyan emberek szájából, akik tévedtek az orosz hadsereg megítélésében, amikor barbároknak tartották őket.

Ismétlem. A csecsenek körében – a fent említettek kivételével – jelenleg NINCS veszteség.

A civil lakosság nyugodtan fordulhat a mi fiainkhoz segítségért – segítenek, ételt és szállást biztosítanak.

Imádkozz, a fiainkért! Minden rendben lesz, Insallah!

Nem csak 11 ezer rubelt kap minden elesett orosz katona családja, hanem 2×1 millió rubelt – 2022.03.01. 15:21.

“Az ukrán nacionalisták tévinformációkat terjesztenek, miszerint az elhunyt orosz katonák családjainak állítólag fejenként 11 000 rubelt fizetnek.

Folyamatosan tartom a kapcsolatot az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumával, és személyesen beszéltem a miniszterrel. A 11 ezer rubelről szóló híradások dezinformációk. Valójában az elesett katonák családjai 1 millió rubelt kapnak a Védelmi Minisztériumtól, továbbá több mint 1 millió rubelt kapnak a szövetségi költségvetésből. Minden más gátlástalan hazugság, amit a szemétládák terjesztenek.

Körülbelül 11 ezer rubelt a megemelt gyermekgondozási segélyek miatt hozták létre, amelyeket az orosz hadkötelesek családjainak osztanak ki a szolgálat teljes ideje alatt. Ezekben a kifizetésekben jelenik meg egy ilyen összeg.

Soha nem felejtjük el hőseinket, és soha nem hagyjuk családjukat magukra a bajban. Ne hallgass a provokátorokra. Az ilyen gazembereket és rendbontókat régen lelőtték. És jól csinálták.

Bármilyen speciális műveletnek lehetnek áldozatai. De az emberek és az állam biztonságáért küzdünk. Az igazság mögöttünk van. Így ma a harci kedvünk soha nem látott magas színvonalon van. Minden srácunk remek hangulatban van. Várjátok meg az eredményeket. Hamar lesznek!”

(Szent Korona Rádió) 

Néhány gondolat az oroszok elleni propagandáról és a nyugati kettős mércéről