Facebookos moderálás: Az oroszokkal szemben lehet gyűlöletbeszédet alkalmazni és az ukrán szélsőséges is maradhat

A Facebook és az Instagram ideiglenesen engedélyezi az orosz katonákra vonatkozó erőszakos kifejezéseket. Az ukrán horogkereszt is jó horogkereszt, az is maradhat, ugyanis az ukrán soviniszta alakulatok is maradhatnak, az ő bejegyzéseiket sem fogják moderálni.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Reuters szerint a Facebook és az Instagram anyavállalata, a Meta az ukrajnai orosz invázió miatt több országban megváltoztatja az erőszakos kifejezésekre vonatkozó szabályait. Átmenetileg engedélyezik például az olyan szövegeket, mint a „halált az orosz megszállókra”, illetve nem tiltják le a Putyin vagy Lukasenko számára halált kívánó tartalmakat sem, amik normál esetben fennakadnának a szűrőn.

Nem engedélyezik ugyanakkor az orosz civilek elleni erőszakra felhívó tartalmakat. Az orosz katonák elleni erőszakra való felhívásokat lehetővé tevő ideiglenes irányelv-módosítás Magyarország mellett Örményországra, Azerbajdzsánra, Észtországra, Grúziára, Lettországra, Litvániára, Lengyelországra, Romániára, Oroszországra, Szlovákiára és Ukrajnára vonatkozik.

Terroristákat likvidáltak az orosz alakulatok?

Innentől jogosan lőnek sajnos minden civilre az oroszok Ukrajnában Zelenszkij új rendelete alapján

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)