Az elődöntő után is szétverték a migránsok Európa nagyvárosait

Több helyen is zavargások törtek ki Franciaországban és Belgiumban, miután a katari vb szerdai elődöntőjében a franciák 2-0-ra legyőzték Marokkót. A mérkőzések alatt és után is az utcákon tomboltak, gyújtogattak és káoszt okoztak a marokkói migránsok, akik a rendőröknek is nekimentek. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Azt már a mérkőzés közben is tudni lehetett, hogy a francia hatóságok jelentős óvintézkedéseket tettek: egyedül a párizsi Champs-Élysées-n 2200 rohamrendőrt helyeztek készenlétbe. Ugyanis néhány napja, Marokkó és Franciaország továbbjutásakor már elszabadult a pokol Párizsban (előtte pedig Brüsszelben voltak többször is hasonló esetek).

Nem volt ez másképp most sem, amikor a két csapat közül már csak az egyik juthatott tovább. A demonstrálók több francia városban is összecsaptak a kivezényelt rohamrendőrökkel. Az alábbi videó például Montpellier-ben készült.

Montpellier mellett Nizzában és Párizsban is összecsaptak a randalírozók a rendőrökkel. A legsúlyosabb incidens azonban Montpellier-ben volt, ott ugyanis egy 14 évews migráns életét vesztette. A DailyMail szerint a fiatal migráns több társával együtt megrohamozott egy francia zászlós autót. A sofőr erre nem kívánt áldozatul esni nekik, ezért tett egy hajtűkanyart, és elhajtott a helyszínről, de közben elütötte a migránst, aki életét vesztette.

Belgiumban sem volt jobb a helyzet, ahol az utcákon megint rongálásba kezdtek a marokkói csapat “szurkolói”.

Egy, a franciákkal szimpatizáló helyi lakost szintén megfenyegettek a dühös migránsok, aki ezután inkább el is távolította a balkonról a francia zászlót.

A zavargások során Franciaországban több mint 250 embert vettek őrizetbe. A rendőrség közlése szerint 167 embert Párizsban tartóztattak le, míg országszerte összesen 266-an kerültek őrizetbe. A fővárosban a párizsi ügyészség szerint 40 szélsőjobboldali szimpatizánst tartóztattak le, náluk ugyanis szúrófegyvereket találtak. Ők a francia sajtó szerint a Champs-Élysées-n zajló tömeges ünneplésben akartak részt venni, ugyanakkor a BFMTV értesülései szerint a biztonsági erők úgy értesültek, hogy ezek az emberek a marokkói drukkerekkel akartak összecsapni. Franciaországban több mint 700 ezer marokkói él.

Marokkó elverte a spanyolokat, készülnek a “belga-típusú” ünneplésre

Hiába a sok lázongás, nem lesz szivárványos karszalag a katari foci vb-n

(Index nyomán Szent Korona Rádió)