Száguldó járművébe szorult az autópályán egy férfi

Elromlott a tempomat 100km/h-s sebességnél, ezután hiába fékezett a férfi, foglyul ejtette saját autója.  Önszántán kívül addig utazott, amíg a járműből ki nem fogyott az utolsó csepp üzemanyag is. Az eset Kínában történt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az AutoHome által Luo úrként azonosított autós egy Haval H6 volánja mögött ült, amikor a sebességtartó automatika (tempomat) 100 km/h-s sebességnél elromlott a sztrádán. A férfi természetesen megpróbált fékezni, de az autó nem lassult le, mivel a fékrendszer sem működött rendeltetésszerűen.

Amikor a sofőr rájött, hogy nem tud lassítani, saját elmondása szerint elvesztette a nyugalmát és sírni kezdett. Nem sokkal később összeszedte magát, és hívta az autópálya-rendőrséget, amely elintézte, hogy az elszabadult autó semminek ne menjen neki hátulról.

Közben a hatóság munkatársai felvették a kapcsolatot az autógyártóval, abban a reményben, hogy sikerül megoldást találniuk a problémára. A mérnökök minden trükköt bevetettek, de igyekezetük ellenére a crossover továbbhaladt az autópályán.

A kocsi végül csak akkor állt meg, amikor kifogyott belőle az üzemanyag, a pórul járt sofőr körülbelül 500 kilométerrel távolabb állt meg attól az útszakasztól, ahol elveszítette az irányítást a kocsi felett, és közel háromszor messzebbre jutott, mint ahová eredetileg készült.

A crossovert azonnal visszahívta a gyártó kivizsgálásra, igyekeznek rájönni, hogy mi vezetett a tempomat és a fékek meghibásodásához, írja a Carscoops.

A Mercedes korlátozza az autó motorteljesítményét, ha nem fizet érte évente a tulajdonos

Két embert gázolt halálra az irányíthatatlan autó, a Tesla hazugsággal próbálja menteni a bőrét

(Index nyomán Szent Korona Rádió)