Összellenzékkel néz szembe jövőre a választásokon utoljára induló Erdogan

Erdogan bejelentette, hogy a jövő évi választá lesz az, melyen utoljára indul. Ha azt megnyerik megkezdik a “Törökország Évszázada” elnevezésű programot, majd átadja a stafétát a kinevelt fiatalabb generációnak. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Oroszország után Törökországban is végleg gátat szabnának az LMBTQP térnyerésének, ennek függvényében igen bíztatóan hat a “Törökország Évszázada” tervezet bejelentése, mely további konzervatív fordulatokkal kecsegtet.

Erdogan szombaton az észak-törökországi Samsunban szólalt fel, és úgy fogalmazott:

“azzal az erővel, amelyet 2023-ban a nemzetünktől a magunk nevében utoljára kért támogatásból szerzünk, megkezdjük a Törökország Évszázada építését, és átadjuk ezt a dicső zászlót a fiataloknak”

Törökországban 2023 első felében egyszerre tartják majd a köztársasági elnök- és a parlamenti választást.

Erdogan 2003 és 2014 között Törökország miniszterelnöke volt, 2014 óta pedig köztársasági elnök. 2017-ben, az ország addigi parlamentáris berendezkedése, egy népszavazás következtében, elnöki rendszerré változott, amely több jogkörrel ruházta fel az államfőt.

A jövő évi választásokra hat ellenzéki párt fogott össze Erdogan leváltása, valamint a korábbi parlamentáris rendszer visszaállítása érdekében. A szövetség még nem hirdetett saját jelöltet a köztársasági elnök tisztségére.

Erdoğan kitiltja a gyermekekre veszélyes tartalmakat a médiából

Egy erős családban nincsenek homoszexuálisok – LMBTQP ellenes alkotmánymódosításra készülnek Törökországban

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)