Izraelben nem jelent veszélyt az emberi jogokra, ha betiltják a Prideot?

Legutóbb Szerbia próbált meg fellépni a nemzetközi LMBTQP-lobbi ellen, amikor is a majomhimlőre hivatkozva be akarták tiltani az Euro Pirdeot. Akkor erőteljes nemzetközi tiltakozással kellett szembenéznie, kíváncsian várjuk, hogy mi történhet majd akkor, ha a védett állat (Izrael) lelegeli a védett növényt (homoszexuálisokat).

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A pár éven belül megtartott akárhányadik választás után koalíciós kormánnyal ismételten Netanjahu került hatalomra a zsidó államban. Az is megér egy kérdést, hogy ilyen instabil kormányzattal hogyan lehet több mutatóban előkelő helyen egy ország…

Az alakuló kormány képviselője, Avi Maoz kijelentette, hogy gondoskodni fog a jeruzsálemi Pride-felvonulás eltörléséről, és az évente megrendezett eseményt förtelmesnek nevezte.  Az Olam Katan adott interjújában Maoz továbbá azt mondta, hogy véget fog vetni az általa “radikálisnak, progresszívnek” nevezett, magas rangú rendőrségi és katonai tisztviselők magánszervezetek általi agymosásának, és kijelentette, hogy az IDF-nél a nemi kérdésekkel foglalkozó tanácsadói pozíció megszüntetése létfontosságú az ország biztonsága szempontjából.

“Mindenekelőtt a jeruzsálemi Pride-felvonulást kell törölni”

– emelte ki Maoz. “Gondoskodni fogok róla, hogy töröljék. Ez egy szégyen. Ebben egészen egyenes vagyok.”

Benjamin Netanjahu leendő miniszterelnök Maoz megjegyzéseire reagálva azt mondta, hogy “a Jeruzsálemi Pride tovább fog vonulni”.

Maoz, aki megállapodást írt alá Netanjahuval, hogy miniszterhelyettes lesz a formálódó kormányban, azt mondta, hogy a téma nem merült fel a koalíciós tárgyalásokon, “de nem titkolom, hogy biztosan le akarom mondani.”

“Tudják, hogy ezek a felvonulások mennyire ártanak a szent Jeruzsálemnek, annak közterének?” – mondta. “Tüntetni akarnak – tüntetni. De egy nyilvános, promiszkuitással teli förtelem felvonulás?”

Netanjahu a hét elején kötött megállapodást Maozzal, a Noam párt egyetlen törvényhozójával, és miniszterhelyettessé és a Miniszterelnöki Hivatalon belül egy új “nemzeti zsidó identitás” kormányzati ügynökség vezetőjévé tette.

Mi lesz akkor, ha sikerül elintéznie Maoznak az LMBTQP-lobbi háttérbe szorítását és a Jeruzsálem Pride betiltását? Mit fog szólni az az USA üdvöskéjének tetteihez, melynek több vezető tisztségét homoszexuálisok, transzneműek és egyéb deviánsok töltik be? Izraelben vajon javítani kell majd akkor a demokrácia állapotán, vagy ott ez is teljesen rendben lesz, mint ahogyan a palesztin népirtást is mindenki csak ölbe tett kézzel nézi?

Félreértés ne essék: mindennemű gátnak, melyet az LMBTQP-lobbi elé emelnek, örülünk, ugyanakkor a kettősmérce sajnos valószínűleg ebben az esetben is meg fog mutatkozni.

Palesztin gyermekeket foszt meg az oktatás lehetőségétől Izrael

Nagy-Britannia legújabb kormánya is hitet tett Izrael és a cionista célok mellett

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)