Palesztin gyermekeket foszt meg az oktatás lehetőségétől Izrael

Amerika folyamatosan az emberi jogok védelmén aggódik az “antidemokratikus” országokban, Izrael a kis üdvöskéje pedig szinte minden őt érő negatív kijelentés után antiszemetizmust kiált, persze a palesztinok esetében továbbra sem ismeri az emberik jogok fogalmát. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

2022. november 23-án, Izrael lebontotta Dél-Hebronban a palesztin közösség által épített általános iskolát, azon indokkal, hogy a hadsereg 918-as tüzelési zónává nyilvánította. A csapatok eltávolították az asztalokat és a székeket az osztálytermekből, elkobozták őket. A bontást Isaac Amit, a Legfelsőbb Bíróság bírája rendelte el.

Az adományokból finanszírozott iskola körülbelül három hete készült el. Három tanár tanította a 23 tanulót, akik 1-4. osztályosok, és a-Safai al-Foqa, a-Safai a-Tahta és Maghayir al-‘Abid közösségekből származnak. A tervek szerint az iskola a jövőben 9. osztályig bővíthető lett volna. A megalapításig a gyerekek a Khirbet al-Fakhit közösségben jártak iskolába, ez azonban ellehetetlenült, ugyanis az elmúlt hónapokban folyamatosan zaklatták a katonák a gyermekeket és tanárokat. Többeket őrizetbe vettek az ellenőrző pontokon, és lefoglalták az utóbbiak autóit. Az új iskola célja az volt, hogy a gyerekek zavartalanul tanulhassanak.

Izrael emellett bontási parancsot adott ki a Khirbet al-Fakhit-i iskola, valamint a szomszédos Khirbet Jenbah, Khirbet al-Majaz és Khallet a-Dabe’ településeken lévő iskolákra, amelyekben 44 tanár összesen 172 gyereket tanít.

2022 májusának elején az izraeli legfelsőbb bíróság elutasította a 918-as tüzelési zónának nyilvánított területen élő palesztinok által benyújtott petíciót, így az állam engedélyt adott a kiutasításukra. Azóta Izrael olyan intézkedéseket vezetett be, amelyeket már jól ismertek az ellenálló palesztinok: a lakosok életét olyan elviselhetetlenné teszik, hogy elhagyni kényszerüljenek lakhelyüket.

Körülbelül egy hónapja a B’Tselem a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság sürgős közbelépését kérte, hogy Izraelt politikájának megváltoztatására kényszerítse a térségben, és lehetővé tegye a lakosok mindennapi boldogulását.

Nagy-Britannia legújabb kormánya is hitet tett Izrael és a cionista célok mellett

Megöltek egy palesztin fiút az izraeli katonák

(B’TSELEM nyomán Szent Korona Rádió)