Kreml: Washington olyan feltételekkel lép fel, melyekkel nem lehet tárgyalóasztalhoz ülni

Az orosz-ukrán háború kitörése óta több kísérlet volt a helyzet rendezésére, békekötésre, melyet nagy valószínűséggel az amerikaiak és a britek meg is akadályoztak, most Moszkva is megszólalt az USA feltételeivel kapcsolatban. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Valójában, amit Biden elnök mondott: szerinte a tárgyalások csak akkor lehetségesek, ha Putyin elhagyja Ukrajnát. Ezt mondta” – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. Hangsúlyozta, hogy a Kreml erre nem áll készen erre, miközben egy különleges katonai művelet van folyamatban.

Washington nem ismeri el az új területeket Oroszország részeként, ami “megnehezíti” a közös alap keresését a kölcsönös tárgyalásokhoz – folytatta Peszkov.

A Kreml szóvivője hozzátette, hogy “céljaink elérése érdekében Putyin elnök nyitott volt, nyitott és nyitott marad a tárgyalásokra mindenkivel”. “Természetesen érdekeink elérésének legelőnyösebb módja a békés diplomáciai eszközökkel való megvalósítás” – zárta.

Egy nappal korábban Biden azt mondta, hogy nem tervez semmilyen kapcsolatot Putyinnal, de nem zárkózott el a lehetőségtől, ha az orosz vezető “érdeklődést mutat” az ukrajnai konfliktus lezárása iránt.

Az amerikai elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bármilyen kapcsolatfelvétel csak azzal a feltétellel lehetséges, ha az USA konzultál a NATO-partnereivel.

Mint Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, Oroszország nem zárkózik el a kapcsolatfelvételtől, de még nem hallott jelentős elképzeléseket.

“Európa védőbástyájának” titkosszolgálata templomokat, kolostorokat, legújabban apácákat vegzál (Frissítve)

Egy amerikai lap szerint is az USA provokálta ki a háborút

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)