A szerb szülők sem kérnek a Disney LMBTQP meséiből

Érdeklődés híján nem vetítik tovább Novi Pazarban a Fura világ című Disney mesefilmet, mely a főszereplő homoszexualitásáról szól. Úgy tűnik a szerbeket sem érdekli az LMBTQP-lobbi által erőltetett propaganda, ahol még vetítik, a látogatók nagy részé a téma láttán végig sem nézi a filmet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Szerbiába is megérkezett a Disney új rajzfilmje. A Fura Világot a mozikban játsszák vagy játszották szerte az országban. A történetben egyértelműen helyet kap az LMBTQ tematika, a főhős egy homoszexuális kamaszfiú, s az ő tinédzserkori deviáns “románca”. A cím egyébként egy különös lényekkel teli világra utal, melyben a történet játszódik, de ha a saját normális nézőpontunkból tekintünk a “Fura Világra” a főszereplő nemi identitása éppoly fura  és visszataszító lehet, mint a szörnyek.

Nada Nikolic Kreckovic, egy szerb márka divatigazgatója határozottan elítélte a film bemutatását, és figyelmeztette a szülőket, hogy a Disney “egy nagy meglepetést” tartogat számukra. A reakciók alapján a többségnek nem nyerte el a tetszését ez az elkeserítő meglepetés.

“Ez egy üzenet a szülőknek. Elmentem ma a moziba, hogy megnézzem a Disney új rajzfilmjét, s magammal vittem a két kiskorú gyermeket. Az első 10 percben már mindjárt megjelenik a meleg történet. A főszereplő szerelmes lesz a barátjába Rodriguezbe. A család pedig támogatja ebben”

– mesélte élményeit Nada Nikolic Kreckovic.

A divatigazgató hozzátette:

”ezek után a terem fele kiment a moziból. Egyszerűen nem akarták az emberek ezt nézni.”

“Én azon gondolkodtam az 5 és a 9 éves gyerekekkel, hogy mit csináljak. De úgy döntöttem rendben van, ha feltesznek valamilyen kérdést ezzel kapcsolatban, akkor beszélgetnem kell velük. Egyértelmű, hogy a világ valamilyen nagyon fura irányban halad, ahol egyre gyakrabban lehet ilyen jelenetekkel találkozni. Tehát csak azért mondom, hogy tudják mi vár önökre, ha ezt a rajzfilmet megnézik. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ennyire változnak a dolgok, hogy ennyi hátborzongató törvényt hoznak, amelyek szerintem károsak a gyerekekre nézve” – mondta a divatigazgató.

Novi Pazarban pedig már nem is vetítik ezt a rajzfilmet. A helyi kulturális központ levette a repertoárról ezt az animációs filmet, miután a szülők felháborodásuknak adtak hangot, mert szerintük az nyíltan terjeszti a homoszexualitást. Úgy értékelték, hogy “nem elfogadható”, hogy ilyen tartalmat kínáljanak olyan gyerekeknek, akiknek “nincs kellő ismerete” a film által közvetíteni kívánt üzenetről.

Az intézmény vezetése azzal szabatkozott, hogy nem láttak bele részletesen a film szinopszisába, s arra kérték a forgalmazót, hogy ezentúl bővebb leírást kaphassanak a filmekről. Hozzátették, a forgalmazó elnézést kért a nézőktől a történtek miatt.

Még ekkora nyomás alatt is elég progresszív volt a kulturális központ ahhoz, hogy kifejezze, nem az üzenettel van problémájuk, egyszerűen csak a zsebükre gondoltak a vetítés beszüntetése közben, hiszen anyagilag nem éri meg nekik a film vásznon tartása

A kérdésre, miszerint ezzel a döntésükkel diszkriminálják-e a meleg közösséget, a szerkesztő azt válaszolta, hogy nincs és soha nem is volt náluk semmiféle korlátozás a mostani film témájához hasonlókkal kapcsolatban. “Mi soha nem rekesztettünk ki senkit” – nyilatkozta Elma Sabanovic.

Már a normalitásra ösztönzést is börtönnél fogják büntetni Belgiumban az LMBTQP-lobbi hatására

A Fidesz nem harcol a deviánsok ellen! Újabb gyermeket fogadtak örökbe az LMBTQP-lobbisták

(V4NA – Szent Korona Rádió)