Román, magyarellenes szervezet rendez ismét provokáló felvonulást Erdélyben

A szervezet felvonulása. A molinó felirata: "Valami örökkévaló: Erdély román föld!"

Erdélyben továbbra is tombol a román sovinizmus. A román nemzeti ünnep alkalmából megint magyarlakta területekre szervez rendezvényeket a szélsőségesen magyarellenes szervezet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A román nemzeti ünnep alkalmából újra székelyföldi felvonulásra toborozza híveit a Nemzet Útja (Calea Neamului).

Csíkszeredán idén először katonai repülőgépeket és helikoptereket is bevet a román hadsereg, amennyiben azt az időjárás megengedi. Egy francia NATO-különítmény is felvonul a több mint nyolcvan százalékban magyarlakta város központjában. A katonai felvonulást követően, az esti órákban a település fő sugárútján, fáklyásmenetben “búcsúznak” az Erdély Romániához való csatolása előtt “tisztelgő” katonák, hatóságiak.

Kézdivásárhelyen is megmozdulást szerveznek. Mihail Tîrnoveanu, a szervezet elnöke – aki már több provokatív akciót bonyolított le Úzvölgyében és a székelyföldi városokban – közösségi oldalán gyűjt adományokat és kér segítséget, hogy Brassóból, Bákóból és Kovásznáról Kézdivásárhelyre szállíthassák az embereket, a román zászlókat és a felszereléseket, ugyanis nagy erejű hangosítást akar, hogy “a rendezvény egész ideje alatt harsogjon a román himnusz, és zengjenek a hazafias dalok”. A magyarellenes vezető felhívásában kijelentette, bármi történhet, de ők semmiképp nem hátrálnak meg.

Délben 12 órakor részt vesznek a hadsereg és a prefektúra által szervezett hivatalos vallásos szertartáson – összemosva ezzel ismét a vallási meggyőződést a román nézetekkel – és katonai parádén a városszéli ortodox templom előtt, majd a saját “műsoruk” következik a belvárosban. Egy másik bejegyzésben aztán arról értekezett a vezető, hogy

“hiába fitogtatja izmait Orbán Viktor a Nagy-Magyarország-sállal a nyakában”, ők megismétlik örök érvényű üzenetüket, miszerint “Erdély román föld. Ezt mondjuk december 1-jén Kézdivásárhelyen, ahogy megtettük Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Nagykárolyban is”

– taglalta a provokátor. Hozzátette, a fő ellenség Budapesten van, onnan irányítanak mindent, valamint azért mennek Kézdivásárhelyre december 1-jén, mert a magyar miniszterelnök pártja százalékarányosan a legtöbb szavazatot a háromszéki városból kapta.

Megszólalt a helyi polgármester, Bokor Tibor is az ügyben, és elmondta, nem látják szívesen ezeket a “vendégeket”, de a törvény nem teszi lehetővé, hogy letiltsák a rendezvényt, amely nem engedély-, hanem csak bejelentésköteles.

Úzvölgye: Ismét a nem létező katonasíroknál emlékeztek meg a soviniszta románok

Mindeközben Úzvölgyében: szabotőr, megszálló erdélyi magyarokról beszéltek a román megemlékezők

(Krónika Online és Magyar Nemzet nyomán szent Korona Rádió)