Úzvölgyében akarják ünnepelni a román katonák napját a soviniszták

Román hazafi... Keresztre felmászva lengeti a román zászlót.

Megint provokációra készülnek az úzvölgyi temetőben a magyargyűlölő román szélsőségesek. Mihai Tîrnoveanu ezúttal október 23-án a temetőben létrehozott román parcella védelmére hívta meg követőit, ezzel ünnepelve a román katonák napját.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mihai Tîrnoveanu, a Nép Útja soviniszta egyesület vezetője október 23-ra hívta össze követőit, hogy közösen látogassanak el az úzvölgyi katonai temetőbe, hogy román pajzsként védjék az ott illegálisan létrehozott román parcella 52 betonkeresztjét.

Ismeretes, hogy 2019 áprilisában a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata a város tulajdonává nyilvánította az első világháborús temetőt, majd egy hónappal később önállóan román parcellát alakított ki benne, annak ellenére, mindazok ellenére, hogy  román katonákat soha nem temették el a temetőben.

A bíróság hozott már olyan ítéletet is, miszerint a betonkeresztet el kell távolítani, de ez azóta sem valósult meg. A katonatemető pedig az elmúlt években olyan román szélsőségesek felvonulóhelye lett, akik előszeretettel szidják Magyarországot és a magyarokat.

Mindez azt jelenti, hogy a soviniszták október 23-át, a román hadsereg napját egy olyan temetőben akarják ünnepelni, ahol egyetlen román katona sem nyugszik

Száműzik a románokat Úzvölgyéből

Román sovinizmus Erdélyben: Magyar emlékhelyet rongáltak meg

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)