Franciaország, ahol a migránsok csak vadonatúj cipőt fogadnak el

Stéphane Ravier szenátor a francia Riviéra központjában forgatott, és később  közösségi oldalán beszámolt a látottakról: jól látszik, hogy az állam mennyivel nagyvonalúbb a migránsokkal, mint a szegényebb francia lakosokkal.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A dél-franciaországi Var megye prefektusa nem engedélyezte az élő adásban közvetített forgatást a francia hírtelevízió, a CNews stábjának, amelyet a francia szenátus képviselője, Stéphane Ravier kísért – volna – el a Côte d’Azur régióban található üdülőközpontba.

A prefektus többek között arra hivatkozva utasította el a kérést, hogy az élőben sugárzott felvételek sértenék a kimerült migránsok személyiségi jogait. A stáb és a szenátor a francia Riviéra üdülőközpontjában az illegális migránsok fogadtatásának a körülményeit akarta bemutatni, magyarázatot keresve arra, hogy

A Franciaországban beadott menedékkérelmek száma 2000 és 2020 között miért nőtt a három és félszeresére.

Ravier a Twitter-oldalán számolt be a helyszínen megszerzett információkról. A múlt pénteken Toulonban partra szállt, a híradások szerint

Erejük végén lévő afrikai migránsok a forgatás idején éppen egymás közötti focimérkőzésen vettek részt, mások éppen telefonáltak vagy a tengerparton pihenték ki a földközi-tengeri átkelés fáradalmait.

A szenátor megtudta, hogy

A cipő nélkül érkező afrikaiak nem fogadták el a számukra felajánlott lábbeliket, mert azok nem voltak újszerűek,

és más szempontok miatt sem feleltek meg az elvárásaiknak. A francia Vöröskereszt munkatársainak az Intersport szaküzletében kellett a megadott igények alapján az új sportcipőket megvásárolniuk a Franciaországban a biztonságot kereső menedékkérőknek.

Ravier rámutatott, hogy a migránsok teljes – és sok európai számára luxus szintű – ellátásával

a francia állam összehasonlíthatatlanul nagyobb támogatást biztosít a meghívó nélkül, illegálisan érkező afrikaiak számára, mint a mélyszegénységben, netán az utcán élő franciák millióinak.

Franciaországban a lakosok kényszerülnek a rend visszaállítására

Saját kislányait erőszakolta egy afgán migráns a menekülttáborban

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)