Sorra támadják az életvédőket az abortuszpártiak

Amerikában egyre több, és több támadást kell elszenvedniük az életvédőknek az abortuszpártiaktól az elmúlt hónapokban. Egy jelentés szerint 135 támadást azonosítottak az életpártiak ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Bűnmegelőzési Kutatóközpont (CPRC) nem rég közzétett jelentése 135 támadást azonosított az életpárti személyek és szervezetek ellen, míg mindössze hat példát sorolt fel az abortuszpárti személyek és szervezetek elleni erőszakra. A kutatás megállapította, hogy

az életpárti csoportok és aktivisták 22-szer több erőszakos cselekménynek voltak kitéve, mint abortuszpárti társaik május 2-a óta.

Az abortusz kérdése azután lett éles közéleti viták tárgya, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság a Dobbs kontra Jackson Women’s Health Organization ügyben hatályon kívül helyezte az abortuszt országszerte legalizáló Roe kontra Wade döntést májusban. A bíróság döntése, és az ezt felhozó per ítélete szerint az amerikai alkotmány nem tartja alapvető jognak az abortuszt. A döntés visszaadta az államoknak az abortuszra vonatkozó törvények meghozatalának hatáskörét is, aminek következtében több államban is szigorítottak a terhesség-megszakítások szabályain.

A jelentés a május 2. és szeptember 24. között történt összes erőszakos incidenst vizsgálja.

A lista sok átfedést tartalmaz a The Christian Post által összeállított három különálló listával, amelyek az egyházak és az életpárti terhességi központok elleni támadásokról szólnak, hívja fel rá a figyelmet a hírportál. Kiemelik ezek a támadások az abortuszpárti graffitikkel való megrongálástól kezdve a sokkal nagyobb károkat okozó robbantásokig terjedtek.

A CPRC listáján szerepel, hogy egy idős életvédő aktivistát szeptember 20-án meglőttek Michiganben, vagy hogy egy tizenéves életvédő aktivistát Kansasben támadtak meg július végén. De a lista emlékeztet a Brett Kavanaugh legfelsőbb bírósági bíró elleni júniusi merényletkísérletre is, vagy életvédő diákaktivisták megtámadására egy abortuszpárti gyűlésen Indianában.

Abortuszpárti aktivisták egyébként újságírókra és rendőrökre is rátámadtak az elmúlt hónapokban.

Az abortuszpárti személyek és szervezetek elleni erőszakos cselekmények példái közé tartozik, amikor két abortuszklinikán gyújtogattak Wyomingban és Michiganben. Egy abortuszklinika önkéntesét megtámadták Észak-Karolinában, és egy döglött, legyekkel borított mosómedvével teli zsákot is otthagytak egy ohiói abortuszklinika ajtaja előtt.

Életvédő szervezetek és katolikus csoportok az elmúlt hetekben felháborodásuknak adtak hangot annak kapcsán, hogy a Biden-kormányzat nem reagált a Dobbs-döntést követően az életvédő templomok és terhességi központok elleni erőszakra.

Júniusban a CatholicVote csoport több más életvédő szervezet élén felszólította az amerikai igazságügyi minisztériumot, hogy vizsgálja ki a katolikus templomok elleni támadásokat.

Ezek a támadások egyébként már 2020 májusában megkezdődtek, nem sokkal azután, hogy George Floyd rendőrségi őrizetben bekövetkezett halála zavargásokat és erőszakot váltott ki az Egyesült Államokban.

2021 elején, még mielőtt a Legfelsőbb Bíróság döntést hozott volna, a Nemzeti Hírszerzés jelentést készített, amelyben az “abortusszal kapcsolatos hazai erőszakos szélsőségeseket” a hazára leselkedő különleges fenyegetésként sorolta fel.

A jelentés az “abortusszal kapcsolatos belföldi erőszakos szélsőségeseket” úgy határozta meg, mint akik “ideológiai programmal támogatják az élet- vagy abortuszpárti meggyőződéseket”, hangsúlyozva, hogy “a politikai vagy társadalmi álláspontok puszta képviselete, a politikai aktivizmus” és “az erős retorika használata nem feltétlenül minősül erőszakos szélsőségességnek, és alkotmányos védelem alatt állhat”.

Még a mentőket sem hívhatták ki az abortusz során megsérült nőkhöz

Miután rákos lett, abortuszt javasoltak, de a kismama az életet választotta

(V4Na nyomán Szent Korona Rádió)