Miután rákos lett, abortuszt javasoltak, de a kismama az életet választotta

Annak ellenére, hogy több orvos abortuszt javasolt neki miután rákot diagnosztizáltak nála, a katolikus kismama az életet választotta. Jessica Hanna nem csupán egymaga imádkozott, hanem a közösségi médiában is arra kérte az embereket, hogy mondjanak el egy fohászt érte. Mostanra megszületett egészséges kisfia, kigyógyult a rákból és szeretne történetével erőt adni a hozzá hasonló helyzetben lévőknek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Jessica Hanna immáron négygyermekes édesanya, akinél utolsó terhessége alatt mellrákot diagnosztizáltak. Az EWTN News-nak nyilatkozva mesélt arról, hogy fiatal kora óta szenvedélyesen foglalkozik életvédelemmel, ám most személyes életében is bebizonyíthatta, hogy mik azok az értékek, amelyek mellett kiáll.

Hanna negyedik terhessége nagyon különbözött az előző háromtól: „Isten nagyon nagy dologra hívott” – mesélte az édesanya az interjúban.

Mint mondta, nem sokkal azelőtt, hogy felfedezte, hogy állapotos, talált egy horpadást a mellén, amellyel el is ment orvoshoz, ám ott azt mondták neki, hogy jóindulatú elváltozásról van szó. A várandós anyukát az első terhességi konzultáción újravizsgálták, s ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy rákos, de még ekkor sem gondoltak arra, hogy milyen súlyos a helyzet.

Az orvosok először  azt feltételezték, hogy egy első stádiumban lévő, kisebb daganatról van szó, de végül egy 13 centiméteres tumort találtak, ami négyes stádiumú, vagyis áttétes és gyógyíthatatlan.

Hanna azonban elkeseredés helyett úgy érezte, hogy most az életével is bebizonyíthatja azt, amit eddig meggyőződésből vallott. A hívő katolikus asszony a hite felé fordult, hogy segítsen átvészelni a nehéz időket. Minden kemoterápiás kezelés után Boldog Solanus Casey atya sírjánál imádkozott, akit hamarosan szentté avatnak, és akinek testét szülővárosában, Detroitban temették el.

“Azért imádkoztam a sírjánál, hogy csodával határos módon meggyógyuljak, és a fiam gyönyörűen és egészségesen szülessen” – emlékezett vissza azokra az időkre.

Talált egy másik patrónust is Szent Gianna Beretta Molla személyében: Giannánál szintén életveszélyes betegséget diagnosztizáltak terhessége alatt. Hanna hozzá hasonlóan olyan kezelést választott a várandósság során, amely nem veszélyezteti a babáját.

“Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a kemoterápia biztonságos lehet a terhesség alatt”

– magyarázta a négygyermekes anyuka.

“A középutat választottam: kemoterápiát némi módosítással, és Ő (Szent Gianna) hatalmas inspirációt jelentett számomra.”

Miután diagnosztizálták, úgy érezte, Isten különleges feladatra hívja. Mivel nem volt biztos saját jövőjében, két nappal a diagnózis felállítása után létrehozott egy közösségi oldalt, hogy megossza utazását másokkal. Imaközösséget hozott létre, ahol imádkozhat a követőivel, és felajánlhatja szenvedését szándékaikért. Utazása végén Hanna három tanácsot ad azoknak a nőknek, akik hasonló helyzetbe kerülnek.

Gyógyszerészként arra ösztönöz mindenkit, hogy a végső döntés előtt kérjenek több orvostól is szakvéleményt. Ő maga nyolc-tíz szakembernél járt, mielőtt folytatta a kezelést. Néhány orvos azt mondta neki, hogy szakítsa meg a terhességet, de ő elmagyarázta nekik, hogy ezt miért nem indokolja semmi, és erre végül nem is volt szükség. Pedig sem a kezelési módszer, sem a prognózis nem változott. Második tanácsa az, hogy fájdalmunkkal, nehézségeinkkel fohászkodjunk a Szűzanyához.

“A Boldogságos Szűz Mária olyan ember, aki tudja, milyen fájdalmat és félelmet érezni, ha gyermekünkről van szó” – hangsúlyozta. “Ha elmész hozzá, ő elviszi a fiához a félelmeidet és kéréseidet, és veled együtt könyörög kegyelemért és szabadulásért”.

Harmadik és egyben utolsó tanácsa: egyesítsd szenvedéseidet Krisztus keresztjével!

Hanna szülés utáni leletei tiszták – semmi jele annak, hogy a rák átterjedt volna más szervekre vagy a nyirokcsomóira. Gyógyíthatatlan diagnózisa köddé vált.

Fiát patrónusa után Thomas Solanusnak nevezte el.

“Imádjuk megölni a babákat!” – üvöltötték az abortuszpárti tüntetők

15 év egy LMBTQP zászló elégetéséért, vajon jár ennyi vallásgyalázásért is egy abortuszpárti tüntetésen?

(Vasárnap nyomán Szent Korona Rádió)