Eltávolítottak egy keresztet a külügyminiszter kérésére Németországban

Szokatlan kérése volt a német külügyminiszternek, ami nagy felzúdulást keltett a német médiában: Annalena Baerbock zöldpárti német külügyminiszter eltávolíttatta a több száz éves feszületet, a münsteri történelmi városháza béketerméből.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A német zöldpolitikus, Annalena Baerbock szövetségi külügyminiszter a G7-csúcstalálkozó idejére eltávolíttatta a több száz éves feszületet a münsteri történelmi városháza béketerméből. A 482 éves kereszt eredetileg állandóan ebben a teremben van kiállítva.

Baerbock kérése előtt még soha nem volt példa erre, így nem csoda, hogy nagy visszhangot váltott ki az ügy.

A keresztet protokolláris okokból távolították el

– közölte a német külügyminisztérium a Bild megkeresésére.

A kereszt 1540-ből származik, és a mai napig minden új münsteri tanácsos ez előtt esküszik fel, kivéve, ha kifejezetten lemondanak az “Isten engem úgy segéljen” kiegészítésről.

Bild egyébként szavazásra is bocsátotta olvasói körében: helyesnek tartják-e, hogy a találkozó idejére eltávolították a keresztet a teremből. Délután egy órakor már csaknem 46 ezren vettek részt, közülük

89 százaléka helytelennek gondolja, míg 6 százalék helyesli a kereszt eltávolítását.

A napokban egyébként nem ez volt az első eset, ami felháborodást váltott ki – főként a keresztény közösségben –, ugyanis alig két nappal ezelőtt Claudia Roth, a Zöldek kulturális biztosa adott hangot azon elképzelésének, hogy a berlini királyi palota kupolájáról tűnjenek el a bibliai idézetek, és más szövegekkel írják felül őket.

Franco nem ezért mentette meg a Spanyol királyságot: fokozódó vallásellenesség a dél-európai államban

Mise bemutatása közben késelt meg Franciaországban egy papot

(Index nyomán Szent Korona Rádió)