Nem hajlandóak a szivárványos mezt viselni a svájci játékosok

Fellázadtak a svájci játékosok miután a futballegyesület átszínezte a mezükön található klubcímert szivárványosra, hogy ezzel is támogassák az LMBTQP-lobbit.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A nyáron 37 év után visszatért a svájci élvonalba az FC Winterthur. Ott rögtön azzal kezdte a klub, hogy a  Super League-ben is ki akarnak állni az “értékeik” mellett: tolerancia, sokszínűség, béke, szabadság. Ezért kilenc nyelven mutatták be chartájukat, amiben a legfőbb pont: “Az FC Winterthur minden kultúrából, bőrszínből és társadalmi rétegből összehozza az embereket.”

Majd az egyesület átszínezte a mezeken látható klubcímert a “sokszínűség és a tolerancia színeire”, azaz szivárványosra, hogy példát mutasson a diszkrimináció és a “homofóbia” ellen. Ebben az LMBTQP-barát szivárványos mezben kellett volna kifutniuk a játékosoknak az idei szezontól.

Azonban egyes játékosok megtagadták a szivárványos mezek viselését.

A “Tagesanzeiger” megkeresésére a klubvezetés azt mondta: “Nem volt időnk részletesen megbeszélni a témát a csapattal. Egyes játékosok nem hajlandók felvenni az LMBTQP mezt. A játékosokat nem akarjuk rákényszeríteni a viseletére. Ahhoz, hogy megváltoztassák a szivárványzászlóhoz való hozzáállásukat, átfogó tájékoztatásra és beszélgetésekre van szükség a játékosokkal. Így egyelőre nem tervezzük a szivárványos mez használatát.”

Azonban a szurkolói boltban megvásárolhatók ezek a mezek. A “Tages-Anzeiger” szerint a klubot az FC St.Pauli ihlette , amelynek sokak szerint az FC Winterthur a svájci kiadás.

Oroszország teljesen betiltja a deviánspropagandát: már nem csak a kiskorúakra vonatkozik az LMBTQP jogszabály

Letartóztattak egy LMBTQP aktivistát Katarban

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)