Terrorizálta a környéket a cigány család, átköltöztették őket a lerongált bérlakásból egy másikba…

Évek óta terrorizálja a környéket és rongálja az önkormányzattól kapott bérlakásokat egy cigány család, a baloldali jogvédők mégis azért harcolnak, hogy ne lehessen őket kilakoltatni. Amíg ők élik mindennapjaikat a könnyen szerzett lakásban, addig tisztességes polgároknak várniuk kell arra, hogy sorra kerüljenek a lakáskérelmi várólistán.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Adott egy cigány nő három gyerekével egy unokájával, és egy börtöntöltelék élettárssal. A két kamasz fiú terrorizálja a környéket, rongálnak, fenyegetik a szomszédokat, kocsik tükreit törik le. Ezen terror legfőbb oka, hogy az apjuk nemrég szabadult a börtönből, a két fiú pedig azóta teljesen megőrült.

A család sokáig a budapesti (IV. kerület) Bocskai utcai szegregátumban lakott, ahol tizenketten osztoztak 70 négyzetméteren. Folyamatosan hátralékokat halmoztak fel. Részletfizetést kötöttek, amit természetesen nem teljesítettek, mindeközben pedig folyamatosan új lakást követeltek. Volt amikor nem kaptak, amikor viszont kaptak, vagy nem tetszett nekik, vagy el se mentek megnézni. 2020-ban a nő 18 éves lányának született gyereke, akit a gyerekjóléti szolgálat nem engedett hazavinni a kórházból. Ezek után kapták meg a mostani lakásukat, amit frissen újított fel nekik az önkormányzat 5,5 millió Ft + ÁFÁ-ért. Ezt teljesen tönkretették és lelakták tavaly májusban. Teljesen használhatatlanná tették a bejárati és a szoba ajtókat, a konyhabútort, a falakat, és a WC-t is. A vagyonkezelő 1,3 millió forintos kárt állapított meg. Ezen felül – azóta – további 420.000 Ft hátralékot halmoztak fel ismét. Úgyhogy van itt tartozás, közösségi együttélési szabályok sorozatos megsértése, és gyerekveszélyeztetés is.

A rongálás után tavaly júliusban döntött úgy egyhangúan a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság Kanász-Nagy Máté előterjesztésére, hogy nem hosszabbít velük szerződést a bérlakásra és a lakás kiürítését rendelik el. Azóta eltelt 15 hónap, nyilván azt sem fizették.

A kilakoltatást nem meglepő módon a baloldali jogvédők felháborodása követte, és nem is tétlenkedtek sokáig. Petíciót indítottak a család kilakoltatásának megakadályozása érdekében, és sikeresen meg is el is érték a céljukat. A családnak soron kívül kerítettek egy másik lakást, ahová szinte rögtön át is költöztek, maguk mögött hagyva a tönkretett épületet.

Ami pedig a legvérlázítóbb, hogy most is többen várnak pozitív lakáskérelemi döntéssel a kezükben, hogy lakáshoz jussanak, kb 45 fő lehet a várólista. Ráadásul ezek az emberek tisztességes, adófizető polgárok, óvónők, pedagógusok, tűzoltók, vagy éppen önkormányzati dolgozók. Nekik az ilyen mélyigénytelen életmódot folytató, de egyesek szerint mégis elsőbbséget élvező cigány családok miatt nem juthatnak hamarabb lakásokhoz.

Megöltek egy magyar édesapát a cigányok Vácon

Bozótvágó késsel támadtak a cigányok – a rendőrség még körözi őket

(Szent Korona Rádió)