A Feyenoord csapatkapitánya visszautasította a szivárványszínű kapitányi szalag viselését

A holland élvonalbeli Feyenoord török csapatkapitánya, Orkun Kökcü, nem volt hajlandó viselni a szivárványos zászlóval ellátott kapitányi karszalagot a csapat legutóbbi mérkőzésén, ezzel jelezve az LMBTQP propaganda elutasítását.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Feyenoord 3–1-re legyőzte idegenben a magyar válogatott Kerkez Milossal felálló AZ-t vasárnap. A vendégek 21 éves török válogatott játékosa elutasította, hogy felvegye a szivárványos csapatkapitányi karszalagot, ezért helyette Gernot Trauner viselte azt.

“Úgy döntöttem, hogy ebben a fordulóban nem fogom felhúzni a szivárványos karszalagot. Fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy vallástól, származástól és nemi hovatartozástól függetlenül mindenkit tisztelek. Hiszem, hogy mindenki szabad, és mindenki azt tehet és érezhet, amit akar. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen fontos ügy ez, de a vallásomra tekintettel úgy érzem, nem én vagyok a megfelelő személy arra, hogy támogassam”

– árulta el a mérkőzés előtt Orkun Kökcü.

“Kényelmetlenül érezném magam, hogy ha ezt a kapitányi karszalagot viselném. Elhiszem, hogy ezzel néhány embernek csalódást okozok. Egyáltalán nem ez a szándékom, de tudom, hogy ezeket a szavakat nem könnyű elsőre befogadni. Ugyanakkor remélem, hogy a vallásom miatt hozott döntésemet is tisztelet övezi”

– tette hozzá.

A szurkolóknak is elege van a meccsekre bevitt LMBTQP propagandából

Katar nem enged sem a homoszexualitás, sem a házasságon kívüli nemi élet, sem az alkohol kérdésében a foci VB-re

(Nemzeti Sport nyomán Szent Korona Rádió)