Milliós fizetését felveszi, de dolgozni nem fog Hadházy

A liberálisok előszeretettel hangoztatják, hogy mihez van joguk, kötelességeikről azonban nem szeretnek tudomást venni. Hadházy Ákos is úgy gondolta, hogy neki joga van távol maradni a parlament tavaszi alakuló üléséről, s hisztizni, hogy ő akkor tehesse le az esküt, amikor akarja. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Majd’ fél évvel a rendes képviselői eskütétel után Hadházy Ákos, volt momentumos politikus is letehette esküjét a parlamentben. Az eseményen egy “Stop propaganda” feliratú táblával jelent meg, majd az ellenzéki képviselők tapsának kíséretében távozott is.

Hadházy már többször kifejtette, a fizetését mandátumát felveszi, de dolgozni nem fog bejárni. Azt állítja, ezt Zuglóban is tudták, mikor megválasztották. A politikus kijelentette:

a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy ne tartsa fent egy parlamentáris demokrácia látszatát.

Ezt természetesen úgy kell érteni, hogy mikor választás van, a rendszer által felállított szabályokat és keretrendszert elfogadva elindul a megmérettetésen, hovatovább meg is nyeri a saját körzetét. Szigorúan azután, hogy a mandátum és a fizetés megvan, megkezdi az “ellenállást” a rendszer ellen, ami “illegitim”, meg amúgy sem parlamentáris demokrácia.

Elárulta, már meg is van a mesterterve a fizetése mandátuma megtartásához. Egyrészt:

“Be kell járni szavazni, s akkor nem vész el a mandátum. És nyilván vannak olyan, jelképes szavazások, amelyekre egyébként is bemennék.”

Másrészt a parlament tagjai halaszthatatlan tevékenységre hivatkozva megtehetik, hogy nem járnak be a parlamentbe. Hadházy a “korrupciófeltáró tevékenységét” önhatalmúlag ugyanolyan halaszthatatlan közéleti tevékenységnek minősítette. Úgy véli, ha azt írja távolléte indokának, hogy éppen egy sok százmilliós ellopott uniós támogatásnak jár utána, azt el kell fogadnia a parlamentnek, és nem vehetik el a mandátumát.

“Hogy vónák má beállva?!” – Elharapódzott droghelyzet miatt indul vizsgálat a brit parlamentben

Keresztényeket gyalázott a Momentum “politikusa”

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)