Kanada: Rasszizmus a néger erőszakolót feketének nevezni

Amerikában a négerek által elkövetett bűncselekményeket egyre inkább el próbálják bagatellizálni, és rasszizmust kiáltva támadják azokat, akik felhívják a problémára a figyelmet. Most ez nem mással, mint Kanada egyik városának rendőrségével esett meg: fajgyűlöletnek számít az, hogy egy bűnöző fantomképén megjelenítették, hogy az illető néger.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A kanadai Edmonton település rendőrsége tette közzé egy néger férfi fantomképét egy 2019-es szexuális támadás felderítése során. A képet egy virginiai technológiai cég generálta a támadó DNS-éből egy fenotipizálásnak nevezett technika segítségével, amivel a DNS adatoknak megfelelően részletes fantomképet tudtak készíteni az elkövetőről. Az edmontoni rendőrség közölte, hogy korábban még soha nem használtak fenotipizálást arra, hogy az ezzel készült fantomképet később nyilvánosságra hozzák, de az úgyszintén kanadai Calgary és Saskatoon városok rendőrsége már korábban is tett közzé ezzel az eljárással készült képeket.

A rendőrség indoklása teljes mértékben helytálló a fantomkép kiadását illetően, ugyanis arra hivatkoztak, hogy a férfi rendkívül erőszakos bűncselekményt követett el: megtámadott és megerőszakolt egy nőt.

“Ez egy kegyetlen támadás volt. És a túlélő megérdemli az igazságszolgáltatást, csakúgy, mint a nyilvánosság”

– mondta Colleen Maynes nyomozó, az aktával megbízott rendőr az újságíróknak.

Persze azonnal felhördültek a fenotipizálás alkalmazása kapcsán a liberálisok, a Georgetown Egyetem posztdoktori kutatója szerint például ez a technológia nem nyújt hasznos információkat, csupán a sztereotípiákat erősíti. A kritikák után a rendőrség szexuális erőszakkal foglalkozó részlegének vezetője azonban sajnos elismerte, hogy kifogásolható volt az általuk használt módszer és bocsánatot kértek a kép közzétételéért, valamint eltávolították a képet a weboldalukról és a közösségi médiából.

Az eset kimenetele rendkívül aggasztó, ugyanis ennek hatására Edmontonban jóval nehezebb dolga lesz a rendőrségnek, mert a bűnözők egy igen lényeges jellemzőjét nem hozhatják nyilvánosságra, mégpedig azok bőrszínét. Így a négerek védelme ismételten a közbiztonság rovására megy.

San Francisco: ne hívjanak rendőrséget ellopott kerékpárok miatt, mert az sértheti a négereket

Szexuálisan zaklatta a rendőrnőt Anglia forgalmas utcáján egy néger (videóval)

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)