A Meta legújabb terve, hogy ne lehessen megkülönböztetni a virtuális valóságot a valóságtól

Elkészültek a Meta legújabb típusú VR-headsetjének első modelljei. A három prototípust Mark Zuckerberg Meta-vezér mutatta be. Az új fejlesztések egy napon hozzájárulhatnak olyan eszközök létrejöttéhez, amiben a virtuális valóságot már nem lehet megkülönböztetni a valóságtól, ezzel az embereket ennél is jobban belerángatva a virtuális térba

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A tegnap bemutatott három prototípusban négy különböző technológiai kihívást oldottak meg a vállalat mérnökei:

  • Fókuszmélység: biztosították, hogy egyszerre több különböző tárgyra legyen képes fókuszálni a headset, amik más-más távolságra is helyezkednek el a virtuális valóságban.
  • Retinafelbontás: az új technológiával már az emberi szem teljesítményét elérő, vagy akár meg is haladó részletezettséget képesek elérni.
  • Nagy dinamikatartomány (HDR): A való életben tapasztalható világos-sötét fénytartomány reprodukálása holografikus technológiákkal.
  • Optikai torzítások kiküszöbölése szoftveres megoldásokkal.
  • A vállalat kutatói ezen kívül a meglévő VR-technológiák zsugorításával is kísérleteznek úgy, hogy mindeközben a fenti technológiai feltételek se sérüljenek. Ehhez létrehoztak egy holografikus technológiát felhasználó szemüveg-prototípust is.

A prototípusok egyelőre nem állnak készen a tömeggyártásra, így még el kell telnie némi időnek, hogy a Meta nagy VR-headset terve, a Project Cambria megvalósuljon.

Az eszköz célja egyértelműen az, hogy az emberek sokkal könnyebben beleragadjanak a virtuális valóságba, a valóságot szinte teljesen kizárva, mintha nem is létezne.

Nem tudta megkülönböztetni a virtuális teret a valóságtól, kiirtotta a családját

Az élet meg nem élése – virtuálisan “kötöttek házasságot” a metaverzumban

(Forbes nyomán Szent Korona Rádió)