Egy tanulmány is bizonyítja, hogy nem sok értelme volt a Covid miatti korlátozásoknak

Több ország is arra a következtetésre jutott tanulmányaik keretében, hogy a Koronavírus járvány alatt elrendelt korlátozások nem csökkentették számottevően a terjedést és a fertőzöttek számàt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Alighogy Kanada eltörölte a beutazási korlátozásokat, megjelent a tanulmány, amelyben az országnak a járvány idején hozott utazási intézkedéseit vizsgálta négy, fertőző betegségekre és járványkezelésre specializálódott orvos – írja a roadster.hu.

A tanulmány szerint az érkezéskor és induláskor kötelező teszt, a karantén, az utazási figyelmeztetések és más szigorítások valójában nem csökkentették a vírus variánsainak terjedését az országban.

Hasonló következtetésre jutott egy júliusi tanulmány is, amelyet a brit kormány rendelt meg az ország közlekedésilámpa-rendszeréről. Ebből a vizsgálatból ugyanakkor az országvezetés végül mégsem vont le messzemenő következtetéseket arra nézve, hogy mennyire működött a rendszer, és megérte-e a befektetett pénzt valamint a vele járó fennakadásokat.

Hogy ebből az utóbbi tanulmányból mennyire vonhatunk le érvényes következtetést, azt árnyalja a tény, hogy a Kanadai Turisztikai Ipari Szövetség és a Kanadai Utazási és Turisztikai Kerekasztal megrendelésére készült.

A kutatók azzal érvelnek, hogy utólag – vagyis több mint két évnyi elemzés távlatából –

nem volt tudományos alapja annak, hogy az utazás során és a turisztikai ágazatban szigorúbb egészségügyi intézkedéseket alkalmazzanak, mint más iparágakban.

Mint Dr. Zain Chagla, fertőző betegségekre specializálódott orvos és a McMaster Egyetem docense elmondta, elég idő telt el ahhoz, hogy tudományos értékelést készítsenek az utazási korlátozások sikerességéről. A tanulmány szerint „a legjobb esetben az utazási korlátozások néhány nappal késleltethetik egy aggodalomra okot adó variáns hatását”.

Azt is megállapították, hogy nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy az indulás előtt és érkezéskor végzett teszt és a megfigyelés jelentős hatással volt a helyi fertőzésekre. Úgy gondolják, hogy az olyan alternatív intézkedések, mint például a szennyvízvizsgálat, az említetteknél hatékonyabb mechanizmusok a variánsok azonosítására, miközben nem okoznak kényelmetlenséget az utazóknak, és nem igényelnek jelentős erőforrásokat.

Az orwelli rémálom valósággá vált Kínában

Kísérleti Covid vakcinával oltották a 2 hónapos csecsemőt, leállt a szíve

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)