Az orwelli rémálom valósággá vált Kínában

Többször beszámoltunk már arról, hogy mind Nyugaton, mind Keleten megvalósult a két nagy disztópikus írónak, Orwellnek és Huxleynak világa. Míg Nyugat a jóléttel, a “lágy propagandával” az utóbb vonalán jár, addig Kínában kőkeményen bevezették az előbbi rendszerét. A coviddal a kommunista államban teljesen felfokozták a digitális diktatúrát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Míg felénk – jelenleg – csupán néha riogatnak a hírekben egy újabb covid hullám eljövetelével, és néhány bugyuta, többek között semmit nem érő szabály betartogatására kérnek, addig Kínában 2020 óta az eddigi gyötrelmes élet még szörnyűbbé vált. Milliós városok lezárásától kezdve a saját otthonba való tényleges bezárásig, kvázi annak börtönné alakításáig minden előfordul.

Alább egy olyan felvétel látható, melyben egy lezárt negyedben drón repül a paneldzsungelben, és a rá erősített hangszórón keresztül hívja fel a lakosság figyelmét a kötelező otthonmaradásra, annak megszegése esetén a szankciókra.

“Ez a környék teljes lezárás alatt áll. Maradjon a szobájában!”

“Maradjon a szobájában, hacsak nem esedékes épp a szokásos napi Covid-tesztelés, ebben az esetben lemehet a földszintre. Más esetben viszont letartóztatjuk!”

Nem csak a nappali órákban, a drón jóval sötétedés után is a város felett cikázik:

A 21 milliós lakosú Csengtut azt követően zárták le teljesen, hogy csütörtökön 157 új pozitív esetet regisztráltak. A drónokat már korábban is bevetették az emberek tájékoztatására, sőt, robotokat is. A Sun szerint arról is érkeztek már hírek, hogy néhány városban robotkutyákat is használtak hasonló célokra. Shanghaiban a drónok segítségével arra szólították fel a lakosságot, hogy ne álljanak ki énekelni és kiabálni az ablakba.

Négy (!) azonosított covidos után rendeltek el milliókat érintő zárlatot Kínában

Digitális diktatúra: Kínában fertőzött betegként kezelik a tüntetőket

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)